Το απλό μυστικό για να μη σε πάρει από κάτω, τώρα που μένεις σπίτι

«#Μένουμε_σπίτι» είναι το μήνυμα της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να τονίσει στον κόσμο πόσο σημαντικό είναι αυτές τις ημέρες να παραμείνεις στο σπίτι, προκειμένου να προστατευτείς ο ίδιος, να προστατεύσεις τους γύρω σου, αλλά και να βοηθήσεις στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ωστόσο, κανείς δε λέει πως αυτός ο «εγκλεισμός» είναι πάντα εύκολος. …

e6be06759b95621101847a64eeb2ad08 Κορονοϊός, ΜΗΤΕΡΑ, Σπίτι

svg%3E Κορονοϊός, ΜΗΤΕΡΑ, Σπίτι

«#Μένουμε_σπίτι» είναι το μήνυμα της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να τονίσει στον κόσμο πόσο σημαντικό είναι αυτές τις ημέρες να παραμείνεις στο σπίτι, προκειμένου να προστατευτείς ο ίδιος, να προστατεύσεις τους γύρω σου, αλλά και να βοηθήσεις στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ωστόσο, κανείς δε λέει πως αυτός ο «εγκλεισμός» είναι πάντα εύκολος.

Και για να είμαστε ειλικρινείς, όταν η καθημερινότητά σου αλλάζει τόσο ξαφνικά και δραστικά, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σε πάρει από κάτω. Αλλά, όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι σημαντικό αυτές τις ημέρες που μένετε στο σπίτι, να αξιοποιήσετε δημιουργικά τον χρόνο σας με το σύντροφο και τα παιδιά σας.

Είναι, όμως, σημαντικό και να προσέξεις και τον εαυτό σου. Και αυτό είναι ένα μικρό μυστικό: το γεγονός ότι μένεις σπίτι, δε σημαίνει ότι παραμελείς τον εαυτό σου, γιατί έτσι έχεις πολλές πιθανότητες να σε πάρει από κάτω. Τι κάνεις;

Όταν σηκωθείς από το κρεβάτι, βγάλε τι πυζάμες και ντύσου σαν να έβγαινες έξω. Γιατί όχι, μπορείς και λίγο να βαφτείς. Αν δεν είναι πρακτικοί οι λόγοι, μην έχεις μονίμως πιασμένα τα μαλλιά σου με λαστιχάκι. Χτενίσου, βάλε άρωμα. Φρόντισε τον εαυτό σου, όπως έκανες και τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, είναι μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις να φτιάξεις και μία σπιτική μάσκα περιποίησης για το πρόσωπό σου, με υλικά που έχεις στο σπίτι. Με λίγα λόγια, μην αφήνεις τον εαυτό σου ατημέλητο. Και εσύ θα νιώσεις καλά και ο σύντροφός σου, αλλά και το παιδί σου.

Πηγή