Υπολογίστε πότε πάει προδημοτική και δημοτικό το παιδί σας

Τη δυνατότητα υπολογισμού της ηλικίας πρώτης εγγραφής των παιδιών στην προδημοτική και στο δημοτικό, δίνει το υπουργείο Παιδείας εύκολα, γρήγορα και απλά μέσω μιας έξυπνης εφαρμογής.

Πατήστε εδώ για να δείτε τη χρονιά φοίτησης του παιδιού σας

Υπενθυμίζεται πως το Υπουργικό Συμβούλιο, στη συνεδρία του ημερομηνίας 9 Ιανουαρίου 2018, αποφάσισε τη διατήρηση του ορίου ηλικίας για υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο στην ηλικία των 4 χρονών και 8 μηνών, ως έχει σήμερα. Ταυτόχρονα, αποφάσισε τη σταδιακή αύξηση της ηλικίας πρώτης εγγραφής των παιδιών (α) στην προδημοτική τάξη, από 4 χρονών και 8 μηνών που είναι σήμερα, σε 5 χρονών και (β) στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, από 5 χρονών και 8 μηνών που είναι σήμερα, σε 6 χρονών. Επομένως, όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τις συγκεκριμένες ηλικίες πριν από την 1η Σεπτεμβρίου της σχολικής χρονιάς που θα φοιτήσουν στο σχολείο.

Οι ενδιαφερόμενοι, καταχωρώντας την ημερομηνία γέννησης του παιδιού τους, θα μπορούν να ενημερωθούν για τη σχολική χρονιά κατά την οποία το παιδί τους θα φοιτήσει στην υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση, στην προδημοτική τάξη και στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου, ανάλογα.

Στον ιστότοπο παρέχεται, επίσης, και άλλη σχετική με το θέμα πληροφόρηση, με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.

Πηγή: philenews