Πώς το… Happy birthday προστατεύει από τον κορονοϊό

Οι ειδικοί τονίζουν σε όλους τόνους πως η προσωπική υγιεινή είναι σημαντική για την προστασία μας από τον κορονοϊό, αλλά

shutterstock 260417144 Κορονοϊός, πλύσιμο χεριών

svg%3E Κορονοϊός, πλύσιμο χεριών

Οι ειδικοί τονίζουν σε όλους τόνους πως η προσωπική υγιεινή είναι σημαντική για την προστασία μας από τον κορονοϊό, αλλά και τον περιορισμό της εξάπλωσής του. Και το σωστό, τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών είναι το πιο σημαντικό όλων.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν ξέρουν ή δεν πλένουν σωστά τα χέρια τους, ενώ δεν γνωρίζουν πως υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος πλυσίματος, ώστε να θεωρείται σωστό. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, τα χέρια θα πρέπει να τρίβονται για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ακολουθούμενα από ξέπλυμα.

Μάλιστα, για να γίνει πιο διασκεδαστική η διαδικασία, ειδικά για τα παιδιά, μπορείτε να τραγουδάτε δύο φορές το γνωστό σε όλους «Happy birthday». Τόσος είναι δηλαδή ο χρόνος που χρειάζεται για να σκοτωθούν τα μικρόβια που υπάρχουν στα χέρια

Για να θεωρηθεί αποτελεσματικό το πλύσιμο των χεριών, δεν είναι μόνο ο χρόνος, αλλά και ο τρόπος που γίνεται. Θα πρέπει, λοιπόν, να τα πλένετε με καθαρό νερό και σαπούνι. Η χρήση του σαπουνιού είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού σύμφωνα με έρευνες, μειώνει σημαντικά την παρουσία μικροβίων στα χέρια.

Επίσης, ένα ακόμη μέρος που συχνά παραβλέπεται, είναι το στέγνωμα των χεριών, το οποίο είναι απαραίτητο καθώς απομακρύνει την υγρασία από τα χέρια, αλλά και περιορίζει τη μετάδοση μικροβίων, που είναι πιο πιθανό να γίνει από υγρό δέρμα παρά από στεγνό.

Τέλος, μην ξεχνάτε – ειδικά σε δημόσιους χώρους – μετά το πλύσιμο των χεριών, να πιάνετε το πόμολο της πόρτας πάντα με χαρτί.

Πηγή