Ακτιβιστές για αμπελοπούλια: 3χιλ. ξόβεργα στα χέρια της Αστυνομίας

α 2 CABS, exclusive, Αμπελοπούλια, Κυνήγι, λαθροθηρ, Λαθροθηρία

Περισσότερα από 3 χιλιάδες ξόβεργα κατάφεραν να εντοπίσουν οι ξένοι ακτιβιστές κατά την εκστρατεία του για τα αμπελοπούλια και την παράνομη παγίδευση προστατευόμενων πουλιών στην Κύπρο.

Με σημερινή ανάρτηση στην επίσημη σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ακτιβιστές της οργάνωσης Committee Against Bird Slaughtering (CABS) αναφέρουν ότι η φετινή εκστρατεία στην Κύπρο διανύει την 8η εβδομάδα, περίοδος ρεκόρ για την οργάνωση.

Αναφέρεται, παράλληλα, ότι κατά τη φετινή εκστρατεία έχουν εντοπισθεί και καταχεθεί σε συνεργασία με την Αστυνομία 3.009 ξόβεργα, 131 δίκτυα και 88 ηχομιμητικές συσκευές.

Και όλα αυτά εν μέσω των πρόσφατων πολύ έντονων αντιδράσεων από τους οργανωμένους κυνηγούς οι οποίοι έχουν συλλέξει πέραν των δέκα χιλιάδων υπογραφών για την απαγόρευση της δράσης των ξένων ακτιβιστών στην Κύπρο αλλά και για αλλαγή της νέας νομοθεσίας. Παράλληλα, ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν οποιαδήποτε φαινόμενα παράνομης δράσης των ξένων ακτιβιστών αλλά και καταπάτησης της προσωπικής ιδιωτικότητας.

Famagusta.News