ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: “Aυτή η κατάσταση θα συνεχίσει μέχρι να ανοίξουν την παραλία μέχρι το «Golden Sun»”

Τί αναφέρει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου

Αντίγραφο του Main Image x2 64 exclusive

Ο επεκτατισμός της Άγκυρας και των κατεχομένων δεν πρόκειται να σταματήσει αφού οι μπολντοζες μπήκαν και πάλι ανοίγοντας καινούργιο παραλιακό μετωπο στην περιοχή της περίκλειστης Αμμοχώστου.

Αντίγραφο του Main Image x2 65 exclusive

Συγκεκριμένα πρόκειται για νέα οργανωμένη παραλία μπροστά από το σημείο που μέχρι πρότινος βρισκόταν το θρυλικό εστιατόριο «Φάληρο», το οποίο οι ίδιες μπουλντόζες κατεδάφισαν πριν από ένα χρόνο. Όπως βλέπεται και στον χάρτη η νέα οργανωμένη παραλία θα εκτείνεται από το σημείο μπροστά από το “King George” μέχρι και την πολυκατοικία “Ωκεανία”.

Αντίγραφο του Main Image x2 66 exclusive

Στην έκταση αυτή, μήκους εξακοσίων, περίπου μέτρων, έχουν ήδη τοποθετηθεί πλαστικές ξαπλώστρες και ψάθινες ομπρέλες, από τον λεγόμενο «δήμο» Αμμοχώστου.

Να πούμε ότι η πρόσβαση γίνεται μόνο από την είσοδο που έχει ορίσει ο κατοχικός στρατός για την περίλειστη πόλη και δεν επεκτείνεται από την παραλία “Γλώσσα”, εκεί όπου γίνονται εργασίες για εγκατάσταση νέου φράχτη.

Την 1η Ιουνίου θα ανοίξει το κομμάτι της παραλίας μπροστά από το ξενοδοχείο King George και μέχρι την πολυκατοικία Ωκεανία. Την ημερομηνία αναφέρει η Γενί Ντουζέν στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη πληροφορίες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που εξασφάλησε το FamagustaNews, σκοπός των κατοχικών αρχών είναι να ενώσουν ολόκληρο το παραλιακό μετωπο από το Βαρώσι μέχρι τον Άγιο Μέμνωνα . Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για συνέχιση της θαλαμοποίησης την οποία έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και δυστυχώς πιστεύει ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει μέχρι να ανοίξουν την παραλία μέχρι το «Golden Sun».

«Αυτό το οποίο έχουν ανοίξει τώρα είναι ένα κομμάτι της παραλίας από εκεί που ήταν το συρματόπλεγμα μπροστά από το ιστορικό ξενοδοχείο «Κing George», μέχρι την κλινική του Δρ. Χατζηκακού. Είναι ένα κομμάτι περίπου 500 μέτρα το οποίο το μισό κομμάτι είναι αμμώδες αλλά το υπόλοιπο έχει διαβρωθεί η παραλία και έχει φτάσει μέχρι το περιτοίχισμα των πολυκατοικιών. Τώρα κάνουν κάποιες χωματουργικές εργασίες, υπάρχουν μπουλντόζες, υπάρχουν φορτηγά φαίνεται ότι προσπαθούν να κάνουν εκεί κάποιον βραχίονα ούτως ώστε να γίνει πρόσβαση όλη η παραλία και να γίνει κάποιος Άμμος εκεί στην περιοχή.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της διάβρωσης νοτιοανατολικά του ξενοδοχείου «King George».

Σε διαβήματα προβαίνει η Κυπριακή Κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ το θέμα παρακολουθεί και το Υπουργείο Εξωτερικών ώστε να προβεί στα ανάλογα διαβήματα.

Αμετάθετη είναι και η θέση των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια, με την ειρηνευτική δύναμη να παρακολουθεί την κατάσταση, μετά και τις τελευταίες ενέργειες των κατοχικών αρχών για άνοιγμα ενός ακόμη κομματιού της παραλίας στην περιφραγμένη περιοχή του Βαρωσίου, ενώ σκοπεύει να υποβάλει αναφορά και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Οκτωβρίου του 2020 οι Τούρκοι προχώρησαν σε παράνομη διάνοιξη μέρους της περίκλειστης Αμμοχώστου την οποία μάλιστα διαφημίζουν ως τουριστικήν ατραξιόν, ενώ προηγήθηκε και η παράνομη διάνοιξη παραλίας στον Άγιο Μέμνωνα την οποία προς το παρόν μπορούν να επισκεφθούν Τούρκοι υπήκοοι και μέλη του κατοχικού στρατού.

FamagustaNews