Επαναλειτουργούν ξενοδοχεία περίκλειστης πόλης Αμμοχώστου

amamam

Τουλάχιστον τα μισά ξενοδοχεία στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου πρόκειται να επαναλειτουργήσουν και να τεθούν στις υπηρεσίες της παράνομης τουριστικής βιομηχανίας στα κατεχόμενα μέχρι το τέλος του 2018 σύμφωνα με τον Τ/κ αρθρογράφο της DAILY KIBRIS Μεχμέτ Χασγκουλέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ίδιος στο άρθρο του, τ’ όλο εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας.

Όπως ισχυρίζεται ο Χασγκουλέρ, οι αποφάσεις για το Βαρώσι λήφθηκαν κατά τη διάρκεια παράνομης επίσκεψης στα κατεχόμενα αντιπροσωπείας της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας.

Μια από τις αποφάσεις αυτές λοιπόν αφορά την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και φέρει τουλάχιστον τις μισές τουριστικές εγκαταστάσεις να είναι έτοιμες και διαθέσιμες στο τουριστικό κοινό μέχρι την επόμενη παραμονή πρωτοχρονιάς, δηλαδή το Δεκέμβριο του 2018.

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο το μόνο συστατικό που λείπει από την εξίσωση αυτή τη στιγμή είναι το επαρκές προσωπικό που θα στελεχώσει τα εν λόγω ξενοδοχεία.

Υποστηρίζει επιπλέον ότι το 1974 μόνο ένα ξενοδοχείο, το Salamina Tower υπέστη ζημιές, και αυτό μερικώς, ενώ όλα τα υπόλοιπα ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και υπεραγορές παραμένουν “κυριολεκτικά άθικτα” κατά την έκφρασή του.

Μάλιστα σε ένα προσωπικό του σχόλιο, ο Μεχμέντ Χασγκουλέρ, ένθερμος υποστηρικτής του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν το 2004 και προσωπικός σύμβουλος του Ντερβίς Έρογλου όταν αυτός βρισκόταν στην ηγεσία της ψευδοκυβέρνησης, έγραψε “η διασκέδαση, τώρα αρχίζει”!
Η τ/κ ηγεσία, δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις αναφορές.

Ωστόσο υπενθυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο ένα ακαθόριστο μέρος των Βαρωσίων αποχαρακτηρίστκε από στρατιωτική ζώνη και πέρασε στα χέρια της λεγόμενης πολιτείας.

Σύμφωνα με τον ψευδο-υπουργό τουρισμού, Ισμέτ Εσενιέλ, η περιοχή αυτή αφορά το λιμάνι, το οποίο στοχεύεται να μετατραπεί σε διεθνή μαρίνα για γιότ!

Πηγή: Sigmalive