Σύσκεψη Εκτελεστικού Γραφείου ΔΗΣΥ για Δημαρχία Αμμοχώστου

ΔΗΣΥ Δημαρχία Αμμοχώστου, Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ

Μετά τις ανατροπές των τελευταίων ημερών, στην κούρσα διαδοχής για τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Αμμοχώστου, συνέρχεται σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΣΥ στις 08:30 το πρωί, προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις του.

Το βράδυ της Παρασκευής το ΑΚΕΛ αποφάσισε να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον γιατρό, Σίμο Ιωάννου, ο οποίος χαίρει της στήριξης και του ΔΗΚΟ.

Σημειώνεται ότι ο Σίμος Ιωάννου ήταν και ο υποψήφιος των δύο κομμάτων στις δημοτικές εκλογές του 2016 και έχασε μόλις με 23 ψήφους από τον Αλέξη Γαλανό.

Νωρίτερα, ο ΔΗΣΥ αιφνιδίασε, προτείνοντας, μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού του Γραφείου, τον πρώην πρέσβη, Παύλο Αναστασιάδη, τον οποίο αρχικά δεν είχε αποδεχθεί ως κοινό υποψήφιο, επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρούσε ότι δεν είναι τόσο γνωστή προσωπικότητα στις τάξεις των Αμμοχωστιανών.

Ο Πρέσβης ανακοίνωσε την απόσυρση του από την κούρσα, αφού δεν κατέστη τελικά δυνατή η κατάληξη, μεταξύ όλων των κομμάτων, σε έναν υποψήφιο κοινής αποδοχής, με ευχαριστήριες αναφορές σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Στο μεταξύ την ανεξάρτητη υποψηφιότητάς τους εξήγγειλαν ο Ανδρέας Λόρδος και ο Νίκος Κάρουλλας.

Τις τελικές της αποφάσεις αναμένεται να λάβει εντός των ημερών η ΕΔΕΚ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, προκρίνει την υποψηφιότητα του Γιώργου Βαρνάβα.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη προτείνει τον Λοίζο Αυξεντίου.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει την Πέμπτη 8 Αυγούστου.

Στις 25 Αυγούστου οι Αμμοχωστιανοί θα κληθούν να εκλέξουν το νέο τους Δήμαρχο.

Πηγή:  Sigmalive