Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας αγόρασε ξενοδοχεία στην περίκλιστη Αμμόχωστο

Λέγοντας ότι χάρη σε αυτό το σχέδιο θα αναπτυχθεί η περιοχή του Βαρωσιού και της Αμμοχώστου, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι αυτή η κίνηση είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για το ψευδοκράτος

1 11 exclusive

Kάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Ανοίγουν τρία ξενοδοχεία στο κλειστό Βαρώσι», η Yeni Bakış (28.04.23) γράφει ότι Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας δήλωσε ότι αγόρασε από τους ιδιοκτήτες τους τρία ξενοδοχεία και δύο ορόφους πολυκατοικιών στην περίκλειστη Αμμόχωστο και πρόσθεσε ότι θα τα ανοίξει για κρατήσεις για το 2025, σε περίπτωση που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο εντός δύο μηνών.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας αγόρασε και δύο ορόφους σε πολυκατοικία για να διαμένουν άτομα που θα εργάζονται στο ξενοδοχείο. Προσθέτει και τα εξής η εφημερίδα:

«Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας ο οποίος πήρε έγκριση και από το ελληνοκυπριακό Υπουργείο Εσωτερικών για το συμβόλαιο αγοράς των ξενοδοχείων και των πολυκατοικιών που αγόρασε, είπε ότι του εμπνέει εμπιστοσύνη η στάση της Τουρκίας στο θέμα του Βαρωσιού και οι δηλώσεις στις οποίες προβαίνει συνεχώς στο θέμα του Βαρωσιού ο πρέσβης της Τουρκίας στο ψευδοκράτος, Μετίν Φεϊζίογλου.

Ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας, ο οποίος είπε ότι έστρεψε τις επενδύσεις του προς το Βαρώσι λόγω του ότι το ελληνοκυπριακό Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τις πωλήσεις σε αυτό το θέμα και επικύρωσε τις συμφωνίες, ανέφερε ότι θα κάνει πλέον στο Βαρώσι όλες του τις επενδύσεις στο ψευδοκράτος και θα επαναφέρει στο Βαρώσι τις παλιές της μέρες.

1 Copy 100 exclusive

‘Θα αρχίσουμε να παίρνουμε κρατήσεις για το 2025 εντός ενός μηνός’

Ο επιχειρηματίας επενδυτής, ο οποίος είπε ότι παρακολουθεί από κοντά το θέμα του Βαρωσιού εδώ και τέσσερα χρόνια, ανέφερε ότι αγόρασε τα ξενοδοχεία πραγματοποιώντας συνάντηση με τους ιδιοκτήτες τους και ότι πήραν έγκριση γι’ αυτό από το ελληνοκυπριακό Υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο εσωτερικών του ψευδοκράτους.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνίες με τουριστικούς πράκτορες στο εξωτερικό, είπε ότι θα αρχίσει να παίρνει κρατήσεις για το 2025 εντός ενός μηνός, σε περίπτωση που δεν προκύψει οποιοδήποτε εμπόδιο.

‘Μεγάλο βήμα για το ψευδοκράτος’

‘Η στάση της Τουρκίας και η στάση του ψευδοκράτους στο θέμα του Βαρωσιού είναι γνωστή, δεν νομίζω ότι θα βιώσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα’, είπε ο επιχειρηματίας. Λέγοντας ότι χάρη σε αυτό το σχέδιο θα αναπτυχθεί η περιοχή του Βαρωσιού και της Αμμοχώστου, ο επιχειρηματίας ανέφερε ότι αυτή η κίνηση είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για το ψευδοκράτος.

Αγόρασα τα ξενοδοχεία Cleo Hotel, Golden Seaside Apartment Hotel, Aegean Hotel’

Αναφέροντας ότι κέρδισε και έδαφος στο ψευδοκράτος, ο επιχειρηματίας είπε ότι για τις προσεχείς μέρες συναντάται με τους ιδιοκτήτες για να αγοράσει ακόμα έξι ξενοδοχεία και ότι σύντομα θα αγοράσει ακόμα έξι ξενοδοχεία. ‘Θα αντικατοπτρίσω την ιστορία διαμορφώνοντας όπως ήταν το 1974 τα ξενοδοχεία CLEO HOTEL, GOLDEN SEASIDE APARTMENT HOTEL και AEGEAN HOTEL τα οποία αγόρασα’, ανέφερε ο επιχειρηματίας.

‘Θα μπορεί να γίνεται είσοδος και να εξετάζεται μέσω cyprusvarosha.com’

Συνέχισε ως εξής ο επιχειρηματίας: ‘Όσοι θέλουν να μπουν και να γυρίσουν στο Βαρώσι σε εικονικό περιβάλλον, τα ξενοδοχεία και το κλειστό Βαρώσι μέσω του metaverse (cyprusvarosha.com) και να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους, θα μπορούν να γυρίσουν το κλειστό Βαρώσι στο ψευδοκράτος από κάθε μέρος του κόσμου και να κάνουν τις παρουσιάσεις ή τις συναντήσεις τους. Θα προκηρυχθεί και προσφορά για ενίσχυση της δομής των ξενοδοχείων, για τον εσωτερικό σχεδιασμό και την κατασκευή των υλικών.

Τέλος διαβιβάζω τις ευχαριστίες μου στους υπουργούς και στους «βουλευτές» στο ψευδοκράτος που μου παρείχαν στήριξη σε αυτό το θέμα, στην Τουρκική Δημοκρατία που στέκεται πάντα στο πλευρό των Τούρκων της Κύπρου, στο Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας που ενέκρινε την συμφωνία πώλησης και στον κ. Κλεάνθη που διασφάλισε την συνάντησή μου με τους ιδιοκτήτες’.

Από την άλλη, ο επιχειρηματίας σημείωσε ότι στις προκαταρκτικές συναντήσεις που έκανε με τουριστικούς πράκτορες στο εξωτερικό, θα μπορούσαν να κάνουν εντός δύο μηνών τις κρατήσεις των ξενοδοχείων για την εφταετία από το 2025 μέχρι το 2032. Ο επιχειρηματίας επενδυτής είπε ότι και τα ονόματα των ξενοδοχείων θα λειτουργήσουν κάτω από τα ίδια ονόματα όπως ήταν πριν το 1974. […]»

Πηγη: ΡΙΚ