Απάντηση Βάσου Ξύδια περί αισχροκέρδειας στην επ. Αμμοχώστου

Ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής επαρχίας Αμμοχώστου, μετά από αναρτήσεις για "ακριβό φραπέ" σε παραλία

Capture exclusive, Βάσος Ξύδιας, Ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, ΣΙΚΑΑ

Δημόσια τοποθέτηση έκανε σήμερα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής επαρχίας Αμμοχώστου, Βάσος Ξύδιας σχετικά με καταγγελίες παραθεριστή στην επαρχία Αμμοχώστου για αισχροκέρδεια σε παραλία στην Αγία Νάπα τις οποίες δημοσίευσε το Famagusta.News.

Διαβάστε επίσης: ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Άρχισαν τα παράπονα για «ακριβά φραπέ» – Σάλος με ανάρτηση γνωστού παρουσιαστή

Τα δημοσιεύματα για αισχροκέρδεια σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου (Σ.Ι.Κ.Α.Α), προειδοποιώντας ακόμα και με άμεση διαγραφή μέλους του εάν αυτό παρανομεί, δηλώνοντας ωστόσο, ότι δεν υπάρχει πλαφόν τιμών και οι τιμοκατάλογοι σφραγίζονται από τον ΚΟΤ.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Σ.Ι.Κ.Α.Α Βάσος Ξύδιας «εκφράζει ευχαριστίες» στον κόσμο που επέλεξε να περάσει τις διακοπές του στην Επαρχία Αμμοχώστου και να στηρίξει «σε αυτές τις δύσκολες ώρες την οικονομία της Κύπρου και της επαρχίας».

Προσθέτει ωστόσο πως «μετά τα δημοσιεύματα πολίτη για ακριβές τιμές και αισχροκέρδεια, κάτι δεν συμβαίνει για πρώτη φορά» ο κ. Ξύδιας ενημερώνει το κοινό «για τη νομοθεσία αλλά και προς αποκατάσταση του ονόματος τον εστιατορίων που πλήττονται κάθε χρόνο, από τέτοια λανθασμένα και μερικές φορές, δυστυχώς στοχευμένα δημοσιεύματα».

Αφού αναφέρει ότι «στην κυπριακή νομοθεσία δεν υπάρχει πλαφόν ανώτατης τιμής, εκτός αν το επιβάλει η νομοθεσία» προσθέτει πως «κανένας πελάτης χώρου εστίασης δεν μπορεί να έχει παράπονο ότι τον έκλεψαν, αφού οι τιμοκατάλογοι του κάθε εστιατορίου, προτού αρχίσει να λειτουργεί ελέγχονται και σφραγίζονται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (Κ.Ο.Τ ). Κάθε εστιατόριο υποχρεούται να έχει αναρτημένο τιμοκατάλογο σφραγισμένο από τον Κ.Ο.Τ πριν την είσοδο του, έτσι ώστε ο πελάτης να κρίνει εάν θα εισέλθει καν στο εστιατόριο και εάν οι τιμές του βρίσκονται στα πλαίσια των μέτρων που θέλει να καταναλώσει».

Στην ανακοίνωση του ο κ. Ξύδιας σημειώνει ακόμα ότι «οι τιμές καταγράφονται επίσης στον σφραγισμένο από τον Κ.Ο.Τ τιμοκατάλογο που παίρνει ο πελάτης στο τραπέζι για να επιλέξει αυτό που θέλει να παραγγείλει, ούτως ώστε να κρίνει εάν και τι θα παραγγείλει να φάει και σε περίπτωση που αυτό που ζητά είναι ακριβό τότε μπορεί να πάει σε άλλο εστιατόριο. Δηλαδή στα εστιατόρια συμβαίνει το ίδιο όπως σε ένα κατάστημα όπου οι τιμές αναγράφονται στα προϊόντα και ο καταναλωτής επιλέγει να αγοράσει ή όχι».

Ο Πρόεδρος του Σ.Ι.Κ.Α.Α χαρακτηρίζει «λάθος το να δημοσιεύει κάποιος στα ΜΜΕ ότι το εστιατόριο, ή αυτόματα οι εστιάτορες είναι κλέφτες. Ο χαρακτηρισμός της αισχροκέρδειας χάνεται εφόσον οι τιμές ήταν στην επιλογή του πελάτη πριν εισέλθει καν στο εστιατόριο και φυσικά πριν παραγγείλει».

Αναφέρει επίσης πως «ο μόνος λόγος καταγγελίας για αισχροκέρδεια είναι εάν το εστιατόριο χρεώνει διαφορετικές τιμές και προϊόντα από ότι εγκρίθηκαν στον τιμοκατάλογο από τον Κ.Ο.Τ. Σε τέτοια περίπτωση ο πελάτης οφείλει να το καταγγείλει στον Κ.Ο.Τ που είναι ο αρμόδιος Οργανισμός, με τις ποινές να είναι τεράστιες μέχρι και άμεση αναστολή λειτουργίας του υποστατικού».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «εμείς ως Σύνδεσμος θα είμαστε αμείλικτοι σε περίπτωση αισχροκέρδειας και θα προχωρούμε σε άμεση διαγραφή μέλους μας εφόσον αυτό παρανομεί».

Famagusta.News / ΚΥΠΕ