ΑΥΓΟΡΟΥ: Χειροθεσία π. Ιωάννου Χρυσοστόμου σε Πρωτοπρεσβύτερο

Πανήγυρις ΑΥΓΟΡΟΥ, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Ανήμερα της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό Αγίων Αποστόλων στο Αυγόρου προεξάρχοντος του επιχώριου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Πανήγυρις1 ΑΥΓΟΡΟΥ, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Προ της απολύσεως, ο Πανιερώτατος απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον γηραιό λευίτη και εφημέριο του Ιερού Ναού αιδ/το Οικονόμο Ιωάννη Χρυσοστόμου, γεγονός που τιμά τον ίδιο αλλά και ολόκληρη την κοινότητα του Αυγόρου.

Πανήγυρις4 ΑΥΓΟΡΟΥ, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Έτσι επισφραγίστηκε μια εβδομάδα κατά την οποία, η Εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με διάφορες εκδηλώσεις τίμησε τους Πρωτοκυρυφαίους Αγίους – Προστάτες της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της 29ης Ιουνίου στο προαύλιο της εκκλησίας πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση με συμμετοχή των πολιτιστικών συνόλων του Αυγόρου.

 

Πανήγυρις2 ΑΥΓΟΡΟΥ, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Πανήγυρις3 ΑΥΓΟΡΟΥ, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου

Παράλληλα την Τρίτη 25 Ιουνίου έγινε πανηγυρική υποδοχή Ιερών Λειψάνων, τα οποία μετέφερε από τη Μητρόπολή μας ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς.

Υποδοχή2 ΑΥΓΟΡΟΥ, Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου