Αυγόρου/Στυλιανή Πίτσιλλου: «Αν δεν άκουγα την Amy Winehouse δεν θα τραγουδούσα ποτέ Jazz!»

Η Στυλιανή μιλάει στο FamagustaNews και την Άντρη Φλουρέντζου και μας αποκαλύπτει την σχέση της με την μουσική και πιο συγκεκριμένα με την Jazz

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 1300 × 700 px 44 exclusive, Jazz

Στυλιανή Πίτσιλλου…

Σπουδάζει Music Performance με ειδίκευση στην Jazz, είναι 21 ετών και είναι Αυγορίτισσα. Το καλοκαίρι την βλέπουμε να κάνει τον γύρο της Αγίας Νάπας και όχι μόνο, τραγουδώντας ένα είδος λίγο έξω από τα νερά μας, Jazz!

Η Στυλιανή μιλάει στο FamagustaNews και την Άντρη Φλουρέντζου και μας αποκαλύπτει την σχέση της με την μουσική και πιο συγκεκριμένα με την Jazz, το πόσο δύσκολο ήταν για αυτήν να είναι… “διαφορετική” αλλά και για την σχέση του Κύπριου με την Jazz.

Η Στυλιανή Πίτσιλλου σε μια συνέντευξη που θα σας συνεπάρει…

Απολαύστε!

Σχέση αγάπης-μίσους

«Η μουσική υπήρχε πάντα στο σπίτι αλλά χάρη στην μητέρα μου η μουσική ξεκίνησε να ριζώνει και να γίνεται μέρος μου, κομμάτι του εαυτού μου. Πέραν τούτου όμως, η σχέση μου με την μουσική ήταν μεταξύ αγάπης και μίσους. Από νεαρή ηλικία αντιλαμβανόμουν ότι αυτό θα ασκούσα επαγγελματικά αλλά δεν με χαροποιούσε, φοβόμουν να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και να το αντιμετωπίσω. Ο λόγος προσωπικός και ακόμα αβέβαιος.»

Αντίγραφο του Main Image x2 1200 × 650 px 88 exclusive, Jazz

Παλιάς σχολής ακούσματα… και «Ένιωθα διαφορετική»

«Τα ακούσματα μου, μέχρι και σήμερα ήταν και είναι παντα της ‘παλιάς σχολής’. Ξεκίνησα από λαϊκά τα οποία με ωθήσαν να παρακολουθήσω μαθήματα μπουζουκιού για αρκετά χρόνια. Στην συνέχεια εθιστικά κάπως σε μουσική της Ελληνικής Disco, όπως οι Olympians και The Charms. Έτσι ξεκίνησα και τα μαθήματα φωνητικής σε αρκετά νεαρή ηλικία. Τα τραγουδούσα συνέχεια, παντού! Ως παιδί όμως δεν είχα άτομα της ηλικίας μου να τα μοιραστώ και να τα απολαύσω μαζί τους. Ένιωθα διαφορετική…

Δεν μπορούσα να κατανοηθώ από τις παιδικές τότε φιλίες μου, δεν μπορούσα να μοιραστώ το κάτι τόσο πολύτιμο για μένα.

Ως παιδί που είχα την ευλογία να μεγαλώσω μακριά από την τεχνολογία που ακμάζει σήμερα. Θυμάμαι περνούσα αμέτρητές ώρες μπροστά από την τηλεόραση να ακούω MAD TV  και να σημειώνω τίτλους κάτω. Ώσπου μπαμ! Ακούω ένα κομμάτι που με αναστάτωσε με την καλή έγνοια, ένιωσα ότι ήταν masterpiece. Ό,τι  πιο κοντά στα ακούσματα μου. Amy Winehouse- Back to Black! Την άκουσα, την έψαξα και την λάτρεψα! Μέχρι  και σήμερα αποτελεί την πιο σημαντική μου μουσική επιρροή. Κλισέ, αλλά χωρίς να ερχόμουν σε επαφή με την μουσική της αφήνω ένα  3% να ασχολούμουν με την Jazz, και γι’ αυτό  είμαι ευγνώμων.»

Μουσική έκφρασης και ρομαντισμού

«Η Jazz για μένα είναι μουσική έκφρασης, ρομαντισμού και λεπτών συναισθημάτων άκουσμα. Με την jazz κυρίως νιώθω ότι μπορώ να εκφραστώ χωρίς να πω λέξη. Θα σου έβαζα ένα κομμάτι στο πικάπ να ακούσεις και μέσα σε 3 περίπου λεπτά θα σου έλεγε, θα σου μετέφερε τα συναισθήματα που συζητώντας θα χρειαζόντουσαν ώρες. Και στην τελική, μπορεί ποτέ να μην κατάφερνα να μεταφέρω το μήνυμα που ήθελα.»

«Αλλοιώνω τους ήχους και τους κάνω δικούς μου»

«Η συνταγή για τον ήχο που έχω σήμερα αποτελείται από ήχους του 1960 κυρίως αλλά και μπόλικη hip-hop, κλασσική μουσική, funk ,ροκ, τα πάντα! Ακούω κάθε είδος, επιλεγώ τι θα υιοθετήσω και το πως θα το αλλοιώσω ώστε να το κάνω δικό μου! Να δημιουργήσω τον δικό μου ήχο και την δική μου ταυτότητα.

Αντίγραφο του Main Image x2 1200 × 650 px 81 1 rotated exclusive, Jazz

 

«Μαθαίνω από όλους τους καλλιτέχνες»

«Υπάρχουν πολλοί μουσικοί που θαυμάζω και μαθαίνω από αυτούς.

Ονόματα όπως Amy Winehouse,  Sarah Vaughan,  Mel Torme, Lauryn Hill.

Ένας μουσικός ευρείας φήμης μπορει να σου διδάξει φωνητικά κόλπα για παράδειγμα και φιγούρες της σκηνής, αλλά ένας μουσικός/ καλλιτέχνης του κύκλου μου θα μου διδάξει καλύτερα πως να μην τα βάζω κάτω. Πόρτες κλείνουν συνέχεια, η ψυχολογία πάντα έχει σκαμπανεβάσματα και εξελίσσετε σε προσωπικό βαθμό.  Διεκδικείς αυτό που θέλεις αλλά  χρειάζεται κόπος, ‘πόλεμος’ και ανιδιοτελές αγάπη.»

«Είναι δύσκολο να κάνει κάποιος καριέρα με την Jazz στην Κύπρο»

«Καριέρα είναι δύσκολο να ονειρεύεσαι όταν ασχολείσαι με την Jazz στην Κύπρο. Ελπίζω  όμως να συνεχίσει να διαδίδεται το είδος της jazz  και τα υποείδη της ώστε να υπάρχει ένα πιο γερό έδαφος για τις επόμενες γενιές μουσικών.»

Jazz και Κύπριος

«Ο Κύπριος  με την jazz νομίζω ακόμα γνωρίζονται. Ο νέος Κύπριος με την jazz θεωρώ απέχουν…πολύ. Γεγονός που κάποιες φορές με λυπεί καθώς το συγκεκριμένο είδος έχει πολλά να δώσει και να δημιουργήσει πρωτόγνωρα συναισθήματα που κάθε άνθρωπος θα αξίζει να νιώσει. Εύχομαι μια μέρα να μπορέσω να συμβάλω σε αυτό.»

«Οι στίχοι μου είναι για προσωπική χρήση»

«Ερωτεύομαιαι κάθε μερα και άλλο κομμάτι…αλλά τις τελευταίες μέρες ‘Come and Get Your Love’- Redbone NONSTOP! Δικά μου κομμάτια γράφω μουσική και στίχους, δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο θα ήθελα να κυκλοφορήσουν καθώς τα γράφω ξεκάθαρα για προσωπική χρήση. Μέσα στους στίχους μου υπάρχουν πληροφορίες που δεν μπορώ να παραδεχτώ ούτε η ίδια στον εαυτό μου! Εκθέτω εμένα!

Πέραν αυτού με ενδιαφέρει να αξιολογηθούν από κάποιο άλλο κατάλληλο άτομο του κλάδου.»

Αντίγραφο του Main Image x2 1200 × 650 px 87 exclusive, Jazz

Καλοκαιρινές εμφανίσεις

«Πέραν των ξενοδοχείων και γάμων όπου παρουσιάζομαι, τις ανερχόμενες εμφανίσεις μου τις αναρτώ και στο Instagram  styliannie_pitsillou

  • Από 21 Ιουλίου και  κάθε βδομάδα στο Lasmari Beach Bar (Ayia Napa)
  • Από 22 Ιουλίου, εβομαδιαια – Sueño Azul (Marina Ayia Napa)
  • 7 Αυγούστου- Stories ( Larnaca )

Κάθε χώρος με διαφορετικά προγράμματα από chill out repertoire με μοναδικές διασκευές, ρομαντική μουσική ιδανική για μια ξεχωριστή έξοδο και groove vibes από Disco – Funk και επιλεγμένες Ελληνικές Μελωδίες.

Τα προγράμματα αυτά είναι σε συνεργασία με έναν πολύ ξεχωριστό και ταλαντούχο μουσικό, Ανδρέα Φιλίππου.»

Famagusta.News / Άντρη Φλουρέντζου