Θλίψη για τον «άγγελο» τους στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων (ΕΙΚΟΝΕΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Βαρύ το κλίμα που επικρατεί στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα

Main Image x2 61 exclusive, Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα

Βαρύ το κλίμα που επικρατεί στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα, όπου στεγάζεται και το Μουσικό Λύκειο που φοιτούσε ο άτυχος 23χρονος Κυπριανός Παπαϊωάννου, μετά την είδηση της ταυτοποίησης της σωρού του με τη μέθοδο DNA. 

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του σχολείου Αδάμος Σεργίου, ανέφερε πως υπήρχε μια αμυδρή ελπίδα ότι ο Κυπριανός θα βρισκόταν στη ζωή και θα έφευγε από τον κατάλογο των αγνοουμένων. Οι ελπίδες μας, σημείωσε, διαψεύστημκαν χθες όταν με τη μέθοδο DNA, εξακριβώθηκε η ταυτότητά του.

«Έγινε συγκέντρωση το πρωί και τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή στη μνήμη του Κυπριανού και όλων των θυμάτων της τραγωδίας που συνέβηκε στα Τέμπη. Οι σημαίες μας είναι μεσίστιες όπως σε όλα τα σχολεία της Κύπρου. Οι μαθητές προγραμματίζουν στο δεύτερο διάλειμμα ένα σχηματισμό και θα γράψουν ο άγγελος μας. Έχουν ανάψει κεριά στο χώρο που είναι το γραφείο διεύθυνσης του μουσικού λυκείου γιατί ο Κυπριανός παράλληλα με τη φοίτησή του στο πρωινό σχολείο, συνέχιζε και το απόγευμα στο Μουσικό Λύκειο».

viber image 2023 03 03 10 57 50 172 exclusive, Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα

Ήταν ένας εξαίρετος μαθητής στο ήθος στην επίδοση. Ήταν πολύ καλός στη βυζαντινή μουσική γι αυτό και ήταν ψάλτης στην κοινότητά του στο Αυγόρου. Ένας μαθητής που αρίστευε πάντοτε και εκπροσωπούσε το σχολείο σε όλες τις εκδηλώσεις. Η θλίψη μας για το χαμό του είναι πολύ μεγάλη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στον πατέρα του, τον πάτερ Χριστόδουλο που είναι και συνάδελφος μας, στη μητέρα, στα αδέλφια. Να αναφέρω ότι στους μαθητές της τρίτης λυκείου φέτος φοιτά και ο αδελφός του ο οποίος απουσιάζει από το σχολείο από χθες. Σίγουρα είχε όνειρα, συνέχισε να σπουδάζει στη νομική Θεσσαλονίκης, έφτιαξε τη ζωή του, ήταν αρραβωνιασμένος. Αν δεν κάνω λάθος το καλοκαίρι προγραμμάτιζε το γάμο του» ανέφερε.