ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Αναβλήθηκε για τις 30 Ιανουαρίου η δίκη για την υπόθεση βιασμού 80χρονης

Η δίκη ορίστηκε εκ νέου για τις 30 Ιανουαρίου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου

Screenshot 9 7 AΓΙΑ ΝΑΠΑ, exclusive, Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου

Για τις 30 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η δίκη στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου του Αφρικανού αιτητή πολιτικού ασύλου ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο για σεξουαλική κακοποίηση 80χρονης τουρίστριας στην Αγία Νάπα.

Η σημερινή διαδικασία πήρε εκ νέου αναβολή λόγω του ότι ο κατηγορούμενος ζήτησε να οριστεί δικηγόρος με δικαίωμα νομικής αρωγής.

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης ο κατηγορούμενος τελεί υπό κράτηση.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης, εξαναγκασμό σε διάπραξη συνουσίας, αρπαγή, απαγωγή και άσεμνη επίθεση εναντίον ηλικιωμένης τουρίστριας 80 ετών.

Ο άνδρας αρχικά είχε δηλώσει ψευδώς ότι είναι 17 χρονών και διέμενε σε δομή ανηλίκων, ωστόσο μετά από τις επιστημονικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι είναι ενήλικας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος συνελήφθη στις 14 Δεκεμβρίου μετά από καταγγελία της 80χρονης, η οποία ανέφερε πως ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε και την κακοποίησε σεξουαλικά ενώ βρισκόταν στην Αγία Νάπα για διακοπές.

Μετά την καταγγελία της γυναίκας μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου άρχισαν να διερευνούν το περιστατικό αναζητώντας μαρτυρίες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής.
Σ’ ένα από αυτά, εντοπίστηκε ο ύποπτος να ακολουθεί την ηλικιωμένη, ο οποίος στην συνέχεια συνελήφθη.