ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Ποινές φυλάκισης σε εργοδότη και εργοδοτούμενο για παράνομη εργοδότηση

court exclusive, Δικαστήριο, Εργοδότηση, Νέα Αμμοχώστου

Ποινές φυλάκισης σε εργοδότη και εργοδοτούμενο επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου για αδικήματα που σχετίζονται  με  παράνομη εργοδότηση, κατά παράβαση του Περί Αλλοδαπών και Μεταναστεύσεως Νόμου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 26/1/2020, στα πλαίσια εκστρατείας για την αδήλωτη και παράνομη απασχόληση, αλλοδαπός ευρισκόμενος παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντοπίστηκε από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης να εκτελεί οικοδομικές εργασίες σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα. Ανακρινόμενος ο 32χρονος από τη Γεωργία κατονόμασε ως εργοδότη του τον δεύτερο κατηγορούμενο ο οποίος είναι ηλικίας 48, μόνιμος κάτοικος Λευκωσίας. Μετά από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός έφτασε στην Κύπρο στις 20 Αυγούστου 2018 και έκτοτε βρισκόταν παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Ο Δικαστής Μιχάλης Παπαθανασίου προβληματιζόμενος για την ανησυχητική έξαρση που παρατηρείται στη διάπραξη τέτοιας φύσεως αδικημάτων, τονίζοντας παράλληλα όλες τις σοβαρές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται, στην αγορά εργασίας και στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου, αποφάσισε ότι αρμόζουσα ποινή είναι εκείνη της φυλάκισης και καταδίκασε σε 3 μήνες άμεση φυλάκιση τον εργοδότη και σε 2 μήνες άμεση φυλάκιση τον εργοδοτούμενο.

Famagusta.News