ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος χτύπησαν «κόκκινο πολιτισμού»

Ένας απολογισμός εκδηλώσεων του τελευταίου τριμήνου

panorama of the ayia napa monastrijpg brand name, exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Εκδηλώσεις, πολιτιστική δράση, Φεστιβάλ

Η Αγία Νάπα με το δυνατό της BRAND NAME, την πλούσια Πολιτιστική και Καλλιτεχνική της Δραστηριότητα συνεχίζει ανήσυχη και ενεργητική με όραμα την πορεία της να καταστήσει την Κύπρο μας ένα από τους πιο δημοφιλέστερους προορισμούς της Μεσογείου.

Πληθώρα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Νάπας τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη κινητικότητα και η επισκεψιμότητα από ντόπιους και ξένους επισκέπτες να «κτυπά κόκκινο».

Ξεχωρίζουν, τα δύο μεγάλα ετήσια Φεστιβάλ του Δήμου,

  • το Διεθνές Φεστιβάλ (23-27/09) και το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ (09-16/10),
  • το Φεστιβάλ Αυτοκινήτου (27-31/10),
  • οι τελετές έναρξης και λήξης των Ευρωπαϊκών Αγώνων Πρωταθλήματος «Κappadi» (29/10 & 02/11),
  • οι Αγώνες Τριάθλου (31/10),
  • η εκκίνηση της «Ποδηλασίας Αγάπης» της Αστυνομίας Κύπρου και των Βρετανικών Βάσεων (30/10),
  • η εκστρατεία καθαριότητας του Δήμου στην περιοχή «Λάντα» στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εκστρατείας Καθαριότητας Let’s Do it Cyprus 2021#stoxerisou (30/10).

Σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και το μήνα Νοέμβριο όπως είναι:

  • τα εγκαίνια του γλυπτού «Οικογένεια – Η εγγύηση για την Ειρήνη» σε συνεργασία με τη Ρωσική Πρεσβεία και το Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο Κύπρου (04/11)
  • το 5ο Διεθνές Συμπόσιο Γιώργου Σεφέρη στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες πανεπιστημιακοί και μελετητές του έργου του Νομπελίστα Ποιητή από την Κύπρο και το εξωτερικό (5-7/11).
  • Σημαντικό γεγονός αποτελεί και η πρόσφατη βράβευση του Δήμου με το βραβείο Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το έργο «Σχεδιασμός και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου στο Δήμο Αγίας Νάπας/Συντήρηση και εξωραϊσμός υφιστάμενων χώρων πρασίνου του Δήμου Αγίας Νάπας» στην κατηγορία «Πράσινες περιοχές – Βιοποικιλότητα» για το έτος 2020 ο Δήμος Αγίας Νάπας κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής απονομής των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων 2020, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.
  • Παράλληλα έχουν γίνει σημαντικές φιλοξενίες όπως των πενήντα Ρώσων τουριστικών πρακτόρων και δημάρχων από διάφορες πόλεις της Ελλάδος – Καστοριάς, Χίου, Βεργίνας, και Ρήγα Φεραίου (30/10) καθώς και
  • δραστηριότητες άλλων φορέων/οργανώσεων τις οποίες στήριξε ο Δήμος Αγίας Νάπας όπως είναι η εκδήλωση στήριξης του έργου του Αυτισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Sun Garden Beach Hotel, παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και του Δημάρχου Αγίας Νάπας όπου η Αντωνία Κύπαη αποχαιρέτησε την 30 χρόνων αλογοουρά της για να στηρίξει οικονομικά το Σύνδεσμο Στήριξης Αυτισμού Αμμοχώστου και
  • η εκδήλωση τιμής ένεκεν στον Δήμαρχο κύριο Χρίστο Ζαννέττου και τον Δήμο Αγίας Νάπας από τον Σύνδεσμο «Άρωμα» Αγίας Νάπας φίλοι Πάρκου Γλυπτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Adams Beach Hotel.

Οι επιτυχείς εορτασμοί για τα 200 χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας τον Ιούνιο έχουν πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για να μας υπενθυμίζουν την ιστορία μας και να κρατούν άσβεστη την μνήμη μας στα ιδανικά και το χρέος προς την πατρίδα μας αλλά και για να διδάσκουμε στα παιδιά μας τους αγώνες των προγόνων μας.

Η Χειμερινή Αγία Νάπα θα πλημυρίσει με το Χριστουγεννιάτικο Φως στις 4 Δεκεμβρίου και στις 4:00μμ όπου θα αρχίσει η όλη εκδήλωση με Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Μαραθώνιο και στις 5:00μμ με πανηγυρική εκδήλωση θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

«Η Αγία Νάπα, ανήσυχη και ενεργητική με όραμα συνεχίζει την πορεία της να καταστήσει την Κύπρο μας ένα από τους πιο δημοφιλέστερους προορισμούς της Μεσογείου» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου.