Αγία Νάπα: Συνελήφθη στα κατεχόμενα ύποπτος για φόνο του 2016

α 2 exclusive, Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Συνελήφθη ξανά ύποπτος για φόνο που σημειώθηκε στην Αγία Νάπα τον Αύγουστο του 2016, με θύμα τον 22χρονο Βρετανό George Law.

Σύμφωνα με το BBC, ένας από τους δύο υπόπτους, ο Μεχμέτ Ακπινάρ, συνελήφθη ξανά στα κατεχόμενα, αλλά, όπως ανέφεραν στην οικογένεια του άτυχου Βρετανού, δεν υπάρχει ελπίδα ότι θα εκδικαστεί για τη δολοφονία του George Law.

Να θυμίσουμε ότι οι δυο συνελήφθησαν από τις κατοχικές αρχές για το αδίκημα της παραβίασης στρατιωτικής ζώνης στα κατεχόμενα και όχι για τον φόνο, ενώ τούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών. Οι κυπριακές αρχές είχαν ζητήσει την έκδοσή τους, ωστόσο η απάντηση ήταν αρνητική.

Αν και οι δικηγόροι της οικογένειας ήλπιζαν ότι οι κατοχικές αρχές θα «έπρατταν το σωστό», ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από το Foreign Office τούς ενημέρωσε ότι «Δυστυχώς δεν υπάρχει προοπτική ο Ακπινάρ να παραδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία από τον βορρά. Θα επιστρέψει στην Τουρκία μόλις εκτίσει την ποινή του. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει «συνθήκη» έκδοσης μεταξύ των κατοχικών αρχών και άλλης χώρας εκτός από την Τουρκία».

Ο πατέρας του άτυχου Βρετανού ανέφερε στο BBC: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαστε συντετριμμένοι. Προσπαθήσαμε να είμαστε θετικοί, αλλά αυτό είναι εξοργιστικό».

Το περιβάλλον του άτυχου 22χρονου αναφέρει ότι «οι κυπριακές αρχές πρέπει να δώσουν όλα τα στοιχεία που έχουν εναντίον του υπόπτου στα κατεχόμενα».

α exclusive, Αστυνομία, Έγκλημα, Νέα Αμμοχώστου

Πηγή: SigmaLive