Χαιρετίζει τη δημιουργία Πανεπιστημίου στην Αγία Νάπα η ΤΕΒΕΑ

Η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εκμίσθωση γης με στόχο την ανέγερση Πανεπιστημιακής Μονάδας στην Αγία Νάπα, μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Famagusta.News για το πράσινο φως από το Υπουργικό για δημιουργία Πανεπιστημιακής Μονάδας.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αγία Νάπα: Εγκρίθηκε η δημιουργία Πανεπιστημίου από το Υπουργικό Συμβούλιο

Σε γραπτή ανακοίνωση η ΤΕΒΕΑ “χαιρετίζει την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για εκμίσθωση γης στην ιδιωτική κοινοπραξία με σκοπό την ανέγερση Πανεπιστημιακής Μονάδας στην Αγία Νάπα. Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα της ΤΕΒΕΑ και γενικότερα της Επαρχίας Αμμοχώστου που επιτέλους παίρνει τον δρόμο της υλοποίησης”.

Προσθέτει ακόμα ότι “το συγκεκριμένο έργο υποδομής θα αναβαθμίσει την Αγία Νάπα και την Επαρχία γενικότερα και θα συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση του φαινομένου της εποχικότητας στην Επαρχία. Θα προσφέρει επίσης πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τόσο σε ντόπιους όσο και ξένους φοιτητές”.

Η ΤΕΒΕΑ στην ανακοίνωση της σημειώνει ακόμα ότι “η λειτουργία σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα δώσει ώθηση και σε αρκετούς άλλους τομείς της οικονομίας στην επαρχία Αμμοχώστου, αφού η κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί σχεδόν σε όλους τους τομείς με τη διαμονή και συνεχή παρουσία των φοιτητών στην επαρχία”.

Famagusta.News