Ενώπιον δικαστηρίου η 19χρονη για τα περί ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα

Ξανά ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου θα παρουσιαστεί σήμερα το πρωί η Βρετανίδα 19 χρόνων για να απαντήσει στην κατηγορία δημόσιας βλάβης που αντιμετωπίζει μετά από την ψευδή καταγγελία στην Αστυνομία για ομαδικό βιασμό στις 17 Ιουλίου σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα.

Η 19χρονη είχε κατά την προηγούμενη διαδικασία αφεθεί ελεύθερη υπό όρους μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ενώ αρχικά είχε διαταχθεί η κράτηση της ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

Το επαρχιακό δικαστήριο Αμμοχώστου διέταξε όπως καταθέσει το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ ως εγγύηση, να υπογράψει εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, να παραδώσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, να παρουσιάζεται τρεις φορές τη βδομάδα στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού στη Λευκωσία και το όνομά της να τοποθετηθεί στον κατάλογο των ατόμων των οποίων η έξοδος από τη Δημοκρατία απαγορεύεται.

Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχει μαζευτεί το ποσό των 28.800 βρετανικών λιρών σε διαδικτυακό έρανο τον οποίο έχουν ξεκινήσει μέλη της οικογένειάς της υπό τον τίτλο “Βοηθήστε μία έφηβη-θύμα να βρει δικαιοσύνη στην Κύπρο” με στόχο την εξόφληση των δικηγορικών εξόδων.

Την 19χρονη εκπροσώπησαν στο δικαστήριο τόσο Κύπρια όσο και Βρετανός δικηγόρος καθώς και δικηγόρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Justice Abroad”.

Famagusta.News