Φεστιβάλ Κυπριακών Γεύσεων στην Αγία Νάπα

DSC 7631 scaled Νέα Αμμοχώστου, Παράδοση, Φεστιβάλ

Ξεκινούν το Σάββατο 11 Αυγούστου στην Αγία Νάπα  και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 12 Αυγούστου, οι διήμερες εκδηλώσεις  του 2ου Φεστιβάλ Κυπριακών Γεύσεων και Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Δήμος Αγίας Νάπας σε συνεργασία με το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Γεύσεων και θα πραγματοποιηθεί στο δρόμο μπροστά από το Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» και στο Αμφιθέατρο του Μουσείου.

Στον χώρο θα λειτουργούν περίπτερα με γνήσια παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα και εδέσματα μερικά από τα οποία θα παρασκευάζονται επί τόπου κι έτσι το κοινό θα έχει την ευκαιρία  να απολαύσει γεύσεις του τόπου μας.

Επίσης θα απολαύσει το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει ετοιμαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό και το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορούς, παραδοσιακή λαϊκή ποίηση και τσιαττιστά όπως επίσης, Λαϊκή, Ρεμπέτικη μουσική και τραγούδια.

Συμμετέχουν ο Χορευτικός Όμιλος Δήμου Αγίας Νάπας και «Κίμων» Ξυλοτύμπου, το Μουσικό Σχήμα «Ο Κωνσταντίνος Τζιοβάννης και η παρέα του», το Χορευτικό Συγκρότημα «Αράδιππος» το Μουσικό Σχήμα «Ησίοδος», ο Χορευτικός Όμιλος «Στα χνάρκα της παράδοσης» Γιόλου Πάφου και η Νεανική Χορωδία «Οι Μικροί Ρεμπέτες» και η Χορευτική Ομάδα «Ρυθμός».

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 6.00μ.μ και θα διαρκέσουν μέχρι τα μεσάνυκτα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

1 01 Νέα Αμμοχώστου, Παράδοση, Φεστιβάλ 2 01 Νέα Αμμοχώστου, Παράδοση, Φεστιβάλ

Famagusta.News