Γ.Καρούσος: “Χάσαμε τη φετινή χρονιά εξαιτίας της ηχορύπανσης”

Τέλος στον πονοκέφαλο τοπικών αρχών, τουριστών αλλά και πολιτών ετοιμάζεται να βάλει η Βουλή με τις αλλαγές τις οποίες προωθεί ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί η νομοθεσία για την ηχορύπανση.

Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση κατά τη φετινή χρονιά ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, ο οποίος καλεί τη Βουλή και τις αρμόδιες υπηρεσίες να προωθήσουν άμεσα τις τροποποιήσεις.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, το θέμα της ηχορύπανσης δςν ενοχλεί μόνο την Αγία Νάπα αλλά και ενοχλεί, σχεδόν, όλους τους Δήμους της Κύπρου, από την Πάφο μέχρι και τον Πρωταρά και ακόμα και στο κέντρο της Λευκωσίας. Θέμα το οποίο οι τοπικές αρχές αδυνατούν να ελέγξουν αφού δεν έχουν ούτε τα όπλα, ούτε το νόμο για να μπορέσουν να το ελέγξουν”.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Δημάρχου Αγίας Νάπας:

Ανάμεσα στα παράπονα που καταγράφησαν κατά τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, η επιστολή από Γερμανό τουρίστα ο οποίος επί δώδεκα χρόνια επισκέπτεται ανελλιπώς την Αγία Νάπα και που αναφέρει πως φέτος ήταν η τελευυταία φορά. Άκρον άωτον της κατάστασης και οι ωτοασπίδες που απέστειλε ως δώρο ιδιοκτήτης κέντρου αναψυχής σε γείτονά του μετά από παράπονα.

Διαβάστε επίσης: ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Απάντησε στα παράπονα για ηχορύπανση με… ωτοασπίδες

Από την πλευρά της η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής δηλώνει έτοιμη να προωθήσει την τροποποίηση της νομοθεσίας.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της ηχορύπανσης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι από όλους και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και το Υπουργείο υπάρχει διάθεση  για να δοθούν αποτελεσματικές λύσεις στο πρόβλημα.

Επισημαίνεται ότι η υφιστάμενη νομοθεσία τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2017 χωρίς όμως να μπορέσει πρακτικά να εφαρμοστεί, ενώ τον περασμένο Ιούνιο το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε απόφαση για αναστολή της.

Famagusta.News