Καρούσος: “Να απολογηθούν αυτοί που δημοσίευσαν ψεύτικες ειδήσεις”

α 7 exclusive, Γιάννης Καρούσος

Αυστηρή επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος στην εφημερίδα “ΧΑΡΑΥΓΗ” για ρεπορτάζ τα οποία δημοσιεύτηκαν την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη με θέμα τους την εκμίσθωση κρατικής γης προς όφελος επιχείρησης που ανήκει στην οικογένεια Καρούσου. Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας μέσω της επιστολής του προς την εφημερίδα, ζητεί την άμεση απολογία για τις ύβρεις και τις “ψεύτικες ειδήσεις” όπως τις χαρακτηρίζει που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η πλήρης επιστολή του Δημάρχου Αγίας Νάπας:

“Αναγκάζομαι να αναφερθώ στα δύο πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας σας ημερομηνίας 13/11/17 με τον παραπλανητικό και δυσφημιστικό τίτλο “Κρατική γη για ξενοδοχείο της οικογένειας του Δημάρχου Αγίας Νάπας, Σκάνδαλο μεγατόνων με αίτηση παραχώρησης κρατικού φιλέτου στην εταιρεία της οικογένειας Καρούσου και ημερομηνίας 14/11/17 με τον τίτλο “Η γυναίκα του Καίσαρα… και ο Καίσαρας”.

Από σεβασμό και μόνο στο αναγνωστικό σας κοινό αλλά και προς διάψευση των “έγκυρων” πηγών σας, αναφέρω τα ακόλουθα: Είναι γεγονός ότι κατατέθηκε στο Κτηματολόγιο Αμμοχώστου αίτηση από εταιρεία για μίσθωση κρατικής γης για σκοπούς ανέγερσης τουριστικού συγκροτήματος, στην οποία εταιρεία δεν είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά είμαι μέτοχος μέσω άλλης εταιρείας σε ποσοστό που δεν ξεπερνά ουσιαστικά το 12% και τούτο παρά την εκφρασμένη αντίθετη θέση μου, αφού η ίδια κρατική γη ήταν και εξακολουθεί να είναι πρόθεση του Δήμου Αγίας Νάπας να χρησιμοποιηθεί για δημιουργία από τον Δήμο Αγίας Νάπας κακτόκηπου και χώρου στάθμευσης για το Πάρκο Γλυπτικής του Δήμου.

Στα πλαίσια της εξέτασης της αίτησης της εταιρείας για εκμίσθωση της κρατικής γης, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας ζήτησε τις απόψεις του Δήμου Αγίας Νάπας και κατά τη συνεδρία της 02/11/17, αφού ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο για την αίτηση που κατατέθηκε από το Δήμο Αγίας Νάπας στις 22/08/2017 για εκμίσθωση της συγκεκριμένης κρατικής γης στο Δήμο Αγίας Νάπας, πρότεινα όπως απορριφθεί το αίτημα για εκμίσθωση στην ιδιωτική εταιρεία, εισήγηση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνω επίσης ότι σε προηγούμενη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26/10/2017 με θέμα εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου, εισηγήθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως η συγκεκριμένη κρατική γη ενταχθεί σε ζώνη Δημοσίων Χρήσεων προς υποστήριξη των πάρκων και ότι η συγκεκριμένη γη θα πρέπει να εκμισθωθεί στο Δήμο και σε κανένα άλλο.

Συνεπώς το μοναδικό “σκάνδαλο μεγατόνων” είναι ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα για να δημιουργήσουν ψεύτικες ειδήσεις. Τα δυσφημιστικά σχόλια του συντάκτη του άρθρου που η εφημερίδα σας φιλοξενεί σε πρωτοσέλιδο μάλιστα, συνιστούν ύβρη προς το πρόσωπό μου και αναμένω και καλώ το συντάκτη όπως απολογηθεί δημοσιεύοντας άμεσα άρθρο στην ίδια σελίδα και θέση, με το οποίο να αποκαθίσταται η αλήθεια.

Επίσης αναμένω και καλώ τη “Χαραυγή” όπως προβεί σε δήλωση ότι δεν συμμερίζεται τις απόψεις ούτε τα σχόλια του εν λόγω άρθρου. Παρατηρώ επίσης ότι ο συντάκτης του πιο πάνω δημοσιεύματος, ο οποίος εργολαβικά δημοσιεύει κακόβουλα και ανυπόστατα άρθρα εναντίον μου, επικαλούμενος “έγκυρες πηγές” και προσδίδοντας έτσι άλλη ερμηνεία στη λέξη “έγκυρος”, εσκεμμένα παρέλειψε να επικοινωνήσει μαζί μου και αυτή τη φορά για να ζητήσει τη θέση μου σε σχέση με όσα προτίθετο να γράψει όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, προφανώς αφού ο σκοπός του δεν ήταν η ορθή και αντικειμενική ενημέρωση αλλά η δημιουργία εντυπώσεων και βλάβης.

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων 26/10/17 και 02/11/17 ως επίσης και αντίγραφο της αίτησης του Δήμου Αγίας Νάπας ημερομηνίας 22/08/17 για εκμίσθωση κρατικής γης είναι στη διάθεση για επιθεώρηση του οποιουδήποτε επιθυμεί να ασκήσει έγκυρη και όχι κίτρινη δημοσιογραφία».

Γιάννης Καρούσος
Δήμαρχος Αγίας Νάπας