Με συνοδεία της ΜΜΑΔ η 19χρονη Βρετανίδα στο Δικαστήριο

b vretanida 1 Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, Νέα Αμμοχώστου, Υποθεση Ομαδικού Βιασμού

Μέλη της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) από τη Λευκωσία επιστράτευσε η Αστυνομία προκειμένου να αντιμετωπίσει τους ξένους δημοσιογράφους, κυρίως των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, στην υπόθεση του υποτιθέμενου, όπως αποδείχθηκε τελικά, ομαδικού βιασμού της 19χρονης Βρετανίδας από ομάδα νεαρών Ισραηλινών τουριστών στην Αγία Νάπα.

Οι εικόνες το πρωί της Δευτέρας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, με δημοσιογράφους να ανοίγουν τις πόρτες του περιπολικού όπου βρισκόταν η 19χρονη και να τραβούν πλάνα με τις κάμερες και να της ζητούν επιτακτικά να ζητήσει «συγγνώμη» από τους νεαρούς και τις οικογένειές τους, ώθησε τη διοίκηση της Αστυνομίας να λάβει επιπρόσθετα κι αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η όλη διαδικασία ομαλά.

Έτσι, μέλη της ΜΜΑΔ από τη Λευκωσία μετακινήθηκαν στο Παραλίμνι, αναλαμβάνοντας μαζί με τους συναδέλφους τους από την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, τη περιφρούρηση του χώρου του Δικαστηριακού Μεγάρου.

Γύρω στις 9:15 το πρωί, η 19χρονη προσήχθη στο Δικαστήριο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Η διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, αναμένεται να αρχίσει γύρω στις 10:00.

Όπως συνέβη και τη Δευτέρα, έτσι και σήμερα αναμένεται να παρακολουθήσουν τη διαδικασία πολλοί δημοσιογράφοΙ από το Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο χώρο του Δικαστηρίου βρίσκεται, όπως και χθες, και η μητέρα της 19χρονης, η οποία τηρεί πολύ διακριτική παρουσία, αποφεύγοντας επιμελώς να εκτεθεί με οποιοδήποτε τρόπο στα ΜΜΕ.

Πηγή: Philenews/Πάμπος Βάσιλας