“Φρένο” στις τετράτροχες από τον Δήμο Αγίας Νάπας (ΒΙΝΤΕΟ)

quad exclusive, Τετράτροχες
Εικόνα Αρχείου/©CyprusMail
quad exclusive, Τετράτροχες
Εικόνα Αρχείου/©CyprusMail

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των τετράτροχων και των μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλετών δηλώνει ο Δήμος Αγίας Νάπας. Στόχος, σύμφωνα με τον Γιάννη Καρούσο, η καταπολέμηση της ηχορύπανσης και της οχληρίας.

Απόφαση σταθμό αναμένεται να λάβει ο Δήμος Αγίας Νάπας προκειμένου να καταπολεμήσει την οχληρία και την ηχορύπανση, που προκαλούν οι μεγάλου κυβισμού και οι τετράτροχες μοτοσυκλέτες, οι γνωστές “γουρούνες”.

Η απόφαση αυτή προέκυψε μετά από μεγάλη έρευνα που διεξήχθη σε δημότες, επιχειρηματίες αλλά και τουρίστες, οι οποίοι τόνισαν ότι αυτό είναι το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπιζουν.

“Εμείς σαν Δήμος, ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, τα τελευταία δύο χρόνια διεξάγουμε μια έρευνα που ονομάζεται βαρόμετρο δημοτών, επισκεπτών και επιχειρήσεων. Ένα από τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν είναι η ηχορύπανση από τα τετράτροχα, ένα από αυτά. Η ηχορύπανση που δημιουργείται από μοτοσυκλέτες.”

Στις 20 Μαρτίου έληξε η προθεσμία υποβολής απόψεων από δημότες αλλά και από τους άμεσα επηρεαζόμενους επιχειρηματίες.

Τις επόμενες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να αξιολογήσει τις εισηγήσεις για να λάβει την τελική του απόφαση, η οποία θα προνοεί μεταξύ άλλων και την έκδοση διατάγματος καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές και ώρες της ημέρας.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Καρούσος στο Σίγμα ανέφερε: “Σίγουρα δεν θέλουμε να κλείσουμε κανέναν τομέα τουρισμού αλλά εμείς θέλουμε να υπάρχει σημαντική βελτίωση στο θέμα της οχληρίας που προκαλείται από αυτά τα οχήματα που είναι η οχληρία, είναι η κακή και επικίνδυνη οδήγηση είναι η ηχορύπανση που προκαλείται είναι τα πολλά ατυχήματα, πρέπει να βρούμε λύσεις.”

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής του Δήμου για αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος και τη δημιουργία επαναλαμβανόμενων τουριστών.

Πηγή: SigmaTV