Στις £21.260 το ποσό που συγκεντρώθηκε για την 19χρονη Βρετανίδα

Βρετανίδα3 19χρονη Βρετανίδα, Νέα Αμμοχώστου, Υπόθεση Βιασμού

Διαδικτυακό έρανο πραγματοποιεί η οικογένεια της 19χρονης Βρετανίδας τουρίστριας, που ψευδώς κατέθεσε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη νομική ομάδα που θα αναλάβει την υπεράσπισή της. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί ποσό ύψους 21.260 αγγλικών λιρών, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν οι 15.000 αγγλικές λίρες.

Ο διαδικτυακός έρανος διεξάγεται μέσω της σελίδας «Go Fund me» από τον δικηγόρο John Hobbs με την περιγραφή: «Βοηθήστε μια νεαρή που έπεσε θύμα να δικαιωθεί στην Κύπρο».

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι στον διαδικτυακό έρανο που βρίσκεται σε εξέλιξη, εισφορές γίνονται ακόμη και από το Ισραήλ. Σε μία περίπτωση μάλιστα Ισραηλινός που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες προσέφερε το ποσό των 7.500 αγγλικών λιρών.

Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη που τελεί υπό κράτηση, αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης δημόσιας βλάβης κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η 19χρονη είχε καταγγείλει ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 12 Ισραηλινούς, ενώ σε κατοπινό στάδιο παραδέχθηκε ότι η καταγγελία που υπέβαλε ήταν ψευδής. Ωστόσο, βρετανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η παραδοχή της 19χρονης ότι η καταγγελία που υπέβαλε είναι ψευδής, ήταν προϊόν εξαναγκασμού και απειλών από τις κυπριακές Αρχές και ότι της αποστερήθηκε το δικαίωμα εκπροσώπησης από δικηγόρο. Από την πλευρά της η κυπριακή Αστυνομία αρνείται ότι η 19χρονη υπέστη κακομεταχείριση και ότι εξαναγκάστηκε να αποσύρει την καταγγελία της.

Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για την Δευτέρα 19 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία η 19χρονη θα κληθεί να απαντήσει εάν παραδέχεται την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο προηγούμενος δικηγόρος της 19χρονης, Ανδρέας Πιττάτζης αποσύρθηκε από την υπεράσπισή της, λέγοντας ότι υπήρχαν σοβαρές διαφωνίες με την πελάτισσά του.

Πηγή: Philenews