Συγχαρητήρια Καρούσου σε Υφυπουργείο Τουρισμού: “Αντάξιο των προσδοκιών μας”

Στιγμιότυπο 2019 03 27 15.08.23 exclusive, Γιάννης Καρούσος, Υφυπουργείο Τουρισμού

Η Κύπρος είναι «πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική με την ίδρυση και λειτουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος.

Με αφορμή την απόφαση που έλαβε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο να εγκρίνει αυξημένες προωθητικές ενέργειες για το καλοκαίρι προς τη γερμανική αγορά, ούτως ώστε να μετριαστεί όσο γίνεται η έλλειψη θέσεων, λόγω της πτώχευσης της αεροπορικής εταιρείας Germania και παλαιότερα της Cobalt και της Air Berlin, ο κ. Καρούσος σημειώνει πως «η πρόσφατη δύσκολη κατάσταση με επίκεντρο τη Γερμανία, αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα ότι η δημιουργία του Υφυπουργείου Τουρισμού ήταν επιβεβλημένη. Αυτός ήταν ο λόγος που επανειλημμένα ζητούσαμε την ίδρυση του και χαιρετίσαμε από την πρώτη στιγμή την έναρξη των εργασιών του».

Προστίθεται ότι «στην πράξη αποδεικνύεται ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού θα δίνει άμεσες λύσεις και θα προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις, ιδίως σε δύσκολες στιγμές. Μία τέτοια κίνηση βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, από τα πολλά προβλήματα που επέφερε η πτώχευση της Γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Germania».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας «χαιρετίζει την άμεση αντίδραση του Υφυπουργείου Τουρισμού για την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων που υπάρχουν με τη Γερμανική αγορά. Εντός μικρού χρονικού διαστήματος λήφθηκαν οι αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις και σε απόλυτη συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα, προσφέρθηκαν λύσεις σε ένα σοβαρό πρόβλημα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «ένας από τους λόγους δημιουργίας του Υφυπουργείου Τουρισμού είναι ακριβώς και η άμεση αντιμετώπιση και προώθηση αποφάσεων σε πολιτικό επίπεδο, κάτι που δεν υπήρχε όταν υπήρχε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού».

Ο Γιάννης Καρούσος εκφράζει «συγχαρητήρια στον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο για την πρωτοβουλία που έλαβε».

https://twitter.com/yianniskarousos/status/1110889181730037760

Αυξημένες προωθητικές ενέργειες ενέκρινε το Υπουργικό για τουρισμό

Στην έγκριση αυξημένων προωθητικών ενεργειών για το φετινό καλοκαίρι προς τη γερμανική αγορά, προχώρησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, σε μια προσπάθεια μετριασμού της απώλειας θέσεων.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, είπε ότι φαίνεται ότι φέτος η γερμανική αγορά κυριαρχείται από μια γενικότερη ανασφάλεια με ίσως λιγότερους αριθμούς αφίξεων επισκεπτών. Ενας βασικός λόγος για αυτό, είπε, ήταν και η πτώχευση της Germania και παλαιότερα της Cobalt και της Air Berlin.

Σήμερα, είπε, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να εγκρίνει αυξημένες προωθητικές ενέργειες για το φετινό καλοκαίρι προς τη γερμανική αγορά ούτως ώστε να μετριαστεί όσο γίνεται την έλλειψη θέσεων.

Πρόσθεσε ότι ότι “κάποιες άλλες ενέργειες που ήμασταν σε εγρήγορση να κοιτάξουμε, δηλαδή ίσως εξειδικευμένες και συγκεκριμένες ναυλωμένες πτήσεις από τη Γερμανία προς την Κύπρο, επιπλέον πτήσεις, φαίνεται ότι δεν καρποφορούν λόγω και της τελευταίας ενημέρωσης που είχαμε για τα Boeing 777 Max. Η καθήλωση αυτού του στόλου ανά το παγκόσμιο σημαίνει ότι έχει μειωθεί ο αριθμός διαθέσιμων αεροπλάνων, όμως παρά ταύτα είμαστε ευτυχείς για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει να μετριαστούν οι ελλιπείς θέσεις”.

Την ίδια ώρα, είπε, τα μηνύματα από την έκθεση της Ουκρανίας είναι θετικά.

“Φαίνεται ότι όσοι αριθμοί δεν καλυφθούν από τις προωθητικές μας ενέργειες προς τη γερμανική αγορά θα τις καλύψουμε από την ουκρανική και την ίδια ώρα το Υφυπουργείο διοργανώνει ταξίδια τις επόμενες εβδομάδες προς άλλους προορισμούς, χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος, ευελπιστούμε η Αίγυπτος, επίσης και το Ισραήλ, ούτως ώστε συντονισμένα και με τον ιδιωτικό τομέα να μπορέσουμε και από εκεί να προσελκύσουμε επισκέπτες για το φετινό καλοκαίρι”, είπε.

Ερωτηθείς πόσο μεγάλη είναι η μείωση από τη γερμανική αγορά, είπε ότι ήταν γύρω στις 50,000 θέσεις από την πτώχευση της Germania όμως εξέφρασε αισιοδοξία ότι με τις προωθητικές ενέργειες θα καλυφθούν περίπου 30,000.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι εάν καρποφορήσουν οι συνεχιζόμενες προσπάθειες για επιπλέον ναυλωμένες πτήσεις τότε θα καλυφθεί πλήρως ο αριθμός, εάν όχι, υπάρχουν και νέες αγορές όπως είναι η Ουκρανία, ο Λίβανος, το Ισραήλ που αναπτύσσεται συνεχώς, ίσως και η Ιορδανία, “που πιστεύω ότι και να μην καρποφορήσει η προσπάθειας με τις ναυλωμένες επιπλέον πτήσεις εξειδικευμένου αεροπλάνου νομίζω ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε τη διαφορά”.

Ερωτηθείς εάν θα προλάβουν την φετινή σεζόν, είπε ότι θα την προλάβουν, ενώ κληθείς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τις προωθητικές ενέργειες, είπε ότι δεν θα ήταν πρέπον να μπούμε σε λεπτομέρειες για τον λόγο ότι βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον.

“Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μπούμε σε λεπτομέρειες, αυτό που έχει σημασία να ξέρουμε όλοι και ιδιαίτερα ο ιδιωτικός τομέας και οι εργοδοτούμενοι είναι ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν αρκετά”, συνέχισε.

Ερωτηθείς εάν μιλά για ενέργειες προσέλκυσης τουριστών, είπε “ναι, βεβαίως, από τη γερμανική αγορά συγκεκριμένα για το φετινό καλοκαίρι. Δεν είναι κάτι που έχει ξαναγίνει, δηλαδή να στοχεύσουμε συγκεκριμένη αγορά, συγκεκριμένη περίοδο όπως τη φετινή, όμως λόγω του ότι αντιλαμβανόμαστε τη γενικότερη ανησυχία που επικρατεί για τη γερμανική αγορά λόγω και του ότι έγιναν πάρα πολλές ενέργειες τα τελευταία χρόνια να προσελκύσουμε αυτή την πολύ σημαντική πελατεία, νοιώθουμε ότι χρειάζεται αυτό το κάτι παραπάνω από πλευράς κυβέρνησης για να μπορέσουμε να μετριάσουμε οποιεσδήποτε απώλειες αλλά και να δείξουμε προς τους εταίρους μας του εξωτερικού ότι ναι, είναι μια πάρα πολύ σημαντική αγορά για εμάς”.

Famagusta.News