Έκκληση Δήμου Δερύνειας στους κατόχους σκύλων να μην αφήνουν τα ζώα τους ανεξέλεγκτα

walk dog before or after eating Δήμος Δερύνειας

Έκκληση στους κατόχους σκύλων να μην αφήνουν τα ζώα τους ανεξέλεγκτα προκαλώντας οχληρία και δημόσια κίνδυνο ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, απευθύνει ο Δήμος Δερύνειας.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι “ύστερα από πληθώρα παραπόνων που έφτασαν στο Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους, υπενθυμίζεται στους κατόχους σκύλων συντροφιάς και συνοδείας, όταν βγάζουν τα ζώα τους για περίπατο, να μεταφέρουν πάντοτε μαζί τους σακουλάκια για τη συλλογή των περιττωμάτων τους. Ακόμα καλούνται να μην αφήνουν τα ζώα τους ελεύθερα με αποτέλεσμα να γυρίζουν ανεξέλεγκτα σε δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους, δηλαδή δρόμους, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, προκαλώντας ρύπανση και οχληρία αλλά και δημόσιο κίνδυνο για τους δημότες και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά”.

Ο Δήμος Δερύνειας “θα προχωρήσει άμεσα σε καταγραφή των κατοικιδίων και θα ενημερωθούν σχετικά οι ιδιοκτήτες τους για συμμόρφωση. Σε αντίθετη περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα έχει άλλη επιλογή από τη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον όσων παραβαίνουν τη Νομοθεσία χωρίς άλλη προειδοποίηση”.