Εκτεθειμένοι οι δημότες Δερύνειας από την Δήλωση Πολιτικής για Βρετανικές Βάσεις

DIMARXOS DERYNEIAS exclusive, Ανάπτυξη, Βρετανικές Βάσεις, Νέα Αμμοχώστου, Στροβίλια

Ο Δήμος Δερύνειας αφού μελέτησε με προσοχή το προσχέδιο της Δήλωσης Πολιτικής για τις Βρετανικές Βάσεις, τους πολεοδομικούς χάρτες και την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που δημοσιεύτηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Διοίκηση των Βρετανικών Βάσεων, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την απόρριψη όλων των προτάσεων/εισηγήσεων που υπόβαλε για τη δημιουργία κάποιας μορφής ανάπτυξης στην περιοχή Στροβίλια που εμπίπτει εντός των ορίων του Δήμου Δερύνειας.

Σε δελτίο τύπου του Δήμου, αναφέρεται πως Δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στον κόσμο για την αρνητική στάση των Βρετανικών Βάσεων, για οποιαδήποτε αλλαγή και προώθηση της ανάπτυξης στην περιοχή.

Οι λιγοστοί κάτοικοι της περιοχής, αναφέρει ο δήμαρχος Άντρος Καραγιάννης, έχουν παραμείνει για ακόμα μια φορά εκτεθειμένοι χωρίς καμιά εξασφάλιση για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή τους, ενώ η ακριτική Δερύνεια αδικείται για ακόμη μια φορά.

Η Δήλωση Πολιτικής που θα έπρεπε να παίζει τον ρόλο του ρυθμιστή της ανάπτυξης έχει καθορίσει ολόκληρη την περιοχή στα όρια του Δήμου μας σαν ύπαιθρο και γεωργική γη με περιοριστικά μέτρα. Το μόνο ουσιαστικό επίτευγμα που διασφαλίστηκε στην περιοχή είναι η κατοχύρωση της μεγάλης στρατιωτικής περιοχής. Σ’ αυτή την περιοχή υπάρχουν πολλαπλά ραντάρ που θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον γενικότερα.

Ο Δήμος Δερύνειας διατηρεί το δικαίωμα του να υποβάλει όλες τις κατά νόμο ενστάσεις για να διασφαλίσει τα δικαιώματα και την ευημερία των δημοτών του. Για το θέμα αυτό ο δήμος έχει σταλεί σχετικές επιστολές σ’ όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, στους αρμόδιους φορείς και στον Πολιτικό Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

Famagusta.News