Παρέμβαση Δημάρχου Δερύνειας για μεταναστευτικό στην ΕΕτΠ

Την ανάγκη ρύθμισης της ροής μεταναστών/προσφύγων στη βάση των οικονομικών δυνατοτήτων και του γεωγραφικού μεγέθους της πρώτης χώρας άφιξης τους υπέδειξε ο Δήμαρχος

karagiannis 770x462 1 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, Δήμαρχος Δερύνειας, Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Την ανάγκη ρύθμισης της ροής μεταναστών/προσφύγων στη βάση των οικονομικών δυνατοτήτων και του γεωγραφικού μεγέθους της πρώτης χώρας άφιξης τους, υπέδειξε ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης, σε παρέμβαση του σε συζήτηση για το μεταναστευτικό ζήτημα σε σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ) στις Βρυξέλλες, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας, «η παρέμβαση του κ. Καραγιάννη έγινε κατά τη συζήτηση του θέματος για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών και τον ρόλο των τοπικών και περιφερειακών αρχών που διεξήχθη στην αρμόδια Επιτροπή για την Ιθαγένεια, τη Διακυβέρνηση, τις Θεσμικές και Εξωτερικές υποθέσεις της ΕΕτΠ».

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Δερύνειας, «ο αριθμός των μεταναστών/προσφύγων που φτάνουν στην Κύπρο μέσω του Λιβάνου αυξήθηκε δραστικά τις τελευταίες μέρες λόγω του πολέμου στην Παλαιστίνη. Οι αβοήθητοι μετανάστες/πρόσφυγες πέφτουν εύκολα θύματα διακινητών, οι οποίοι πολλές φορές τους εγκαταλείπουν στη μέση της διαδρομής, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς, κυρίως γυναίκες και παιδιά, να καταλήγουν εξαθλιωμένοι στους χώρους υποδοχής, ενώ αρκετοί χάνουν τη ζωή τους στη θάλασσα», επεσήμανε.

Πηγή: ΚΥΠΕ