Στην Πάτρα οι παλαίμαχοι της Δερύνειας για φιλικό αγώνα – Δηλώσεις Δημάρχου

a ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ, Άντρος Καραγιάννης, Νέα Αμμοχώστου

Σε φιλικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο γήπεδο της “Θύελλας” θα αγωνιστούν οι Παλαίμαχοι της Αναγέννησης Δερύνειας με τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας. Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης ο οποίος συμμετέχει ως παλαίμαχος στην αποστολή, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ακριτικός και ημικατεχόμενος Δήμος της Δερύνειας.

«Πριν σας μιλήσω για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Κύπρο, σε ό,τι αφορά τις έρευνες στην ΑΟΖ και τη συμπεριφορά της Τουρκίας, θα σας πω τούτο: Η Δερύνεια έχει μόνο 8.000 κατοίκους, με το 75% της πόλης να είναι κατεχόμενο από την Τουρκία. Ο Δήμος είναι ακριβώς πάνω στην πράσινη γραμμή. Απέναντί μας έχουμε τον κατοχικό στρατό», δήλωσε στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” ο δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης, που από χθες βρίσκεται στην Πάτρα με την αποστολή των παλαίμαχων της Αναγέννησης Δερύνειας για φιλικό παιχνίδι με την ομάδα του Συλλόγου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας, όταν ρωτήθηκε από τον συντάκτη Κώστα Θεοδωρόπουλο αν υπάρχει ανησυχία στην Κύπρο με δεδομένες τις τουρκικές προκλήσεις.

«Ναι, υπάρχει ανησυχία στην Κύπρο. Ο κόσμος έχει φοβηθεί απ’ αυτά που λέει και κάνει ο Ερντογάν. Ελπίζω ότι με ενέργειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, σύντομα θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες με την άλλη πλευρά έτσι ώστε να μπούμε και πάλι στον δρόμο για την επίλυση του Κυπριακού», τόνισε ο κ. Καραγιάννης και πρόσθεσε: «Εμείς στη Δερύνεια ζούμε, όπως είπα, στην πράσινη γραμμή. Ολοι αντιλαμβανόμαστε τι θα σημαίνει αν εκεί αντί για την πράσινη γραμμή υπάρχουν σύνορα με την Τουρκία…».

Ο δήμαρχος Δερύνειας μίλησε και για τη συμπεριφορά Τουρκοκύπριων πολιτών: «Ο Δήμος Δερύνειας κάνει προσπάθειες επαναπροσέγγισης με Τουρκοκύπριους πολίτες. Θα σας πως αυτό που ισχύει και είναι θετικό: Οι Τουρκοκύπριοι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που μιλάνε την τουρκική γλώσσα και έχουν άλλο θρήσκευμα. Πολλοί προοδευτικοί Τουρκοκύπριοι αντιμετωπίζουν με εχθρότητα Τούρκους εποίκους, που έχουν έλθει από την Ανατολία, από την εισβολή το 1974 και μετά, και δημιουργούν προβλήματα. Επαναλαμβάνω, ο κόσμος ανησυχεί από την αδιαλλαξία του Ερντογάν».

Ο δήμαρχος Δερύνειας, Αντρος Καραγιάννης, που επισκέφθηκε χθες στο Δημαρχείο τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, από τον οποίο έχει προσκληθεί («έχω έλθει στην Πάτρα ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Δερύνειας, αλλά είμαι και ο δήμαρχος Δερύνειας και θα συναντηθώ με τον συνάδελφο δήμαρχο Πατρέων», είπε), μίλησε και για τους ισχυρούς δεσμούς των Κυπριών με την Πάτρα, με πολλούς φοιτητές από την Κύπρο να σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο και στο ΤΕΙ, και με δεκάδες Κύπριους να μένουν χρόνια στην πόλη.

Η αποστολή της ομάδας παλαίμαχων Αναγέννησης Δερύνειας:

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Αναγέννησης Δερύνειας και σύζυγοί τους συγκροτούν την κυπριακή αποστολή.

Ιάκωβος Ρούσος, Γιώργιος Μπέης, Ιάκωβος Κοσιαντής, Τάσος Μπέης, Σάββας Σάββα, Άντρος Καραγιάννης, Νίκος Γιορκάλου, Πανίκος Μιχαήλ, Χρηστάκης Γιαννακού, Γιώργος Ζανής, Λουκάς Λουκά, Μάριος Ιωάννου, Χρηστάκης Βιολάρης, Σταύρος Σταυρινού, Ζαχαρίας Ζαχαρίου, Αντώνης Αντωνίου και ο τέως πρόεδρος της ομάδας Μαρίνος Στέκας.

Οι σύζυγοι παλαίμαχων ποδοσφαιριστών: Ελενα Ρούσου, Αννα Χατζηλευτέρη-Μπέη, Φωτεινή Παντελή, Φότα Μπέη, Γεωργία Παπαχιχαήλ-Σάββα, Φωτείνα Βασιλείου, Μαρίνα Ιωάννου – Λουκά, Παυλίνα Μενίκου, Ελένη Ιωάννου – Στέκα, Κωνσταντίνα Βιολάρη, Μικαέλα Κυριάκη – Σταυρινού.

* Το παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του Συνδέσμου Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας και των παλαίμαχων της Αναγέννησης Δερύνειας θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι το μεσημέρι στο γήπεδο της Θύελλας.

Famagusta.News