Επ. Αμμοχώστου: Αιτητής ασύλου οδηγούσε μεθυσμένος με πλαστή άδεια οδήγησης

Βρίσκεται παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας - Συνελήφθη από την Αστυνομία

Στιγμιότυπο 2021 01 24 09.04.18 exclusive, Αστυνομία, ΣΥΛΛΗΨΗ

Στην σύλληψη 39χρονου αλλοδαπού από την Ινδία προέβησαν χθες το πρωί μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου, ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλης και με πλαστή άδεια οδηγού διαπράττοντας τροχαία αδικήματα.

Συγκεκριμένα την 6/2/23 και ώρα 0930 το πρωί μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου ανέκοψαν για έλεγχο στο Παραλίμνι όχημα το οποίο οδηγούσε 39χρονός αλλοδαπός από την Ινδία αιτητής πολιτικού ασύλου.

Από εξετάσεις που διενήργησαν διαπιστώθηκε ότι ο 39 χρονός οδηγούσε με πλαστή άδεια οδηγού, χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας, χωρίς πινακίδες εγγραφής, χωρίς ζώνη ασφαλείας και χωρίς φώτα πέδησης.

Από περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι η αίτηση του για πολιτικό άσυλο απορρίφτηκε ενώ το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η προσφυγή που υπέβαλε στο Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας στις 21/12/22 και από τότε βρίσκεται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτός συνελήφθηκε και τέθηκε υπό κράτηση στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας ενώ αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου διερευνά.