Επ. Αμμοχώστου: Άλλες 16 κλήσεις για βοήθεια σε μια μέρα δέχθηκε η Πυροσβεστική

Συνεχίζονται τα προβλήματα εξαιτίας των πλημμυρών στην επαρχία Αμμοχώστου

κξηγφδσ exclusive, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Από τις 06:00 π.μ. σήμερα, μέχρι αυτή την ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε επιπλέον 16 κλήσεις στην επαρχία Αμμοχώστου, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τις 216 από τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι σημερινές κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις νερού από πλημμυρισμένα υπόγεια ιδιωτικών υποστατικών, επιχειρήσεων και ξενοδοχείων, καθώς και ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων και μετακινήσεις δέντρων. Σε μία περίπτωση παρασχέθηκε βοήθεια σε πρόσωπο το οποίο επιθυμούσε να εξέλθει της οικίας του με ασφάλεια λόγω των ορμητικών νερών.

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα εργάζονται μέχρι την αποπεράτωση όλων των περιστατικών.

Η Πολιτική Άμυνα υποστήριξε με ομάδα 10 ατόμων.

Η πρόγνωση του καιρού για απόψε

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται και πάλι τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα παράλια. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται κατά διαστήματα αραιή χιονόπτωση, ενώ σε ορισμένες περιοχές αναμένεται να παρατηρηθεί αραιή ομίχλη ή και ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.