EΠ.ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Διαμαρτυρία γονέων για τα rapid test σε μαθητές (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στη διαμαρτυρία βρέθηκαν και μαθητές, οι οποίοι κρατούσαν πανό με τα αιτήματα τους (ΕΙΚΟΝΕΣ)

DSC 9036 exclusive, Γονείς, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Δεκάδες γονείς πραγματοποίησαν σήμερα την Κυριακή (07/03) στην Ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της διενέργειας rapid τεστ σε μαθητές αλλά και για την υποχρεωτική προσκόμιση αρνητικού αποτελέσματος για να μπουν στις τάξεις.

Κατά τη συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας τους οι γονείς ζητούσαν ο έλεγχος του COVID19 να γίνεται μέσω του σάλιου που είναι πιο φιλικό προς τα παιδιά ενώ επισήμαναν ότι το κράτος δεν έχει υποδείξει κάποια ιατρική μελέτη που να βεβαιώνει ότι δεν συντρέχει κανένα θέμα με την υγεία των παιδιών από την εβδομαδιαία χρήση του ρινικού rapid test.

Τονίζουν επίσης ότι κατανοούν γιατί χρειάζεται να γίνουν τα rapid test (στηρίζοντας την προτίμησή τους σε αυτό του σάλιου) από όλα τα παιδιά κατά την πρώτη παρουσίαση τους στο σχολείο. Μετά όμως, διεκδικούν, όπως αναφέρουν, να εφαρμοστεί και στα παιδιά το ποσοστό 20% (ανά τμήμα) της παρουσίασης rapid test όπως γίνεται για όλες τις επιχειρήσεις και δεδομένου ότι οι πλειοψηφία των γονιών κάνουν εβδομαδιαία εξέταση rapid test για να μπορούν να παρουσιαστούν στην εργασία τους.

Τρίτο, οι γονείς αναφέρουν, επίσης, ότι διεκδικούν να υπάρχει πρωτόκολλο ενός σχέδιου άμεσης προστασίας των παιδιών που ενδεχόμενα να βρεθούν θετικά στα rapid test. Το πρωτόκολλο να εκπονηθεί από το Υπουργείο Παιδείας, ούτως ώστε να υπάρχει προστατευτική ασπίδα για τα παιδιά αυτά μέσα στο σχολικό περιβάλλον. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τον οποίο στιγματισμό προς τα παιδιά μας που τυχόν να βγουν θετικά από τον εν λόγω ιό.

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι “είναι καιρός να βάλουμε όρια σε αυτή την προχειρότητα. Στα παιδιά μας δεν επιτρέπουμε να αγγίζει κανείς παρά την θέληση τους και δεν επιτρέπουμε να υπάρχει οποιαδήποτε μορφή εκβιασμού προς αυτά. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον αυτού του τόπου και οφείλουμε ως γονείς αλλά και ως κράτος να τα προστατεύσουμε.”

Δείτε τις εικόνες: 

DSC 9034 exclusive, Γονείς, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ DSC 9036 exclusive, Γονείς, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ DSC 9046 exclusive, Γονείς, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ DSC 9019 exclusive, Γονείς, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

DSC 9048 exclusive, Γονείς, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Famagusta.News