Επ. Αμμοχώστου: Ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα εμβολιασμού (ΕΙΚΟΝΕΣ)

εικόνα Viber 2021 01 11 13 57 139 Coronavirus, exclusive, Εμβόλια κατα covid-19, Εμβολιασμοί

Μαζική είναι η ανταπόκριση στη β’ φάση του προγράμματος εμβολιασμού, με δεκάδες πολίτες άνω των 80 ετών στην επαρχία Αμμοχώστου που έχουν κλείσει ραντεβού, να έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη τους δόση.

Οι σημερινοί εμβολιασμοί που σήμαναν την έναρξη της β’ φάσης στην επαρχία Αμμοχώστου, άρχισαν στις 8 π.μ. και ολοκληρώνονται στις 3 μ.μ. και διενεργούνται στο Τμήμα Επισκεπτών Υγείας στο κτήριο του Παλαιού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι. Είχε προηγηθεί η εγγραφή των πολιτών στην Πύλη Εμβολιασμών την Τρίτη, μέρα κατά την οποία τέθηκε στη διάθεση των ομάδων πληθυσμού η υπηρεσία και η έναρξη εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Λατσιών, Παλιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Παλιού Νοσοκομείου Λεμεσού, Παλιού Νοσοκομείου Λάρνακας και Γενικού Νοσοκομείου Πάφου την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα όσα ανέφερε στο Famagusta.News ο Υπεύθυνος Νοσηλευτής Επισκεπτών Υγείας Δρ Μάριος Βασιλείου, κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας όλα κύλησαν ομαλά και δεν καταγράφηκε κανένα απρόβλεπτο περιστατικό. Σημειώνεται πως όσοι εμβολιάζονται παραμένουν στον χώρο για περίπου 15’ για προληπτικούς λόγους.

Τί πρέπει να γνωρίζουν όσοι θα εμβολιαστούν στην ελ. Αμμόχωστο

Στην ελεύθερη Αμμόχωστο οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται στο Τμήμα Επισκεπτών Υγείας στο κτήριο του Παλαιού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι από πέντε Επισκέπτες Υγείας οι οποίοι αναλαμβάνουν τους εμβολιασμούς αλλά και τη διαχείριση της πλατφόρμας εμβολιασμών.

Στην ελεύθερη Αμμόχωστο οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται στις 11, 12 και 13 Ιανουαρίου 2021 και την ερχόμενη εβδομάδα από τις 18 μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου με 84 εμβολιασμούς ημερησίως. Συνολικά παγκύπρια αναμένεται να εμβολιαστούν περίπου 33,000 πολίτες άνω των 80 ετών, σηματοδοτώντας την εκκίνηση της εθνικής προσπάθειας για έξοδο από την υγειονομική κρίση. Η δεύτερη δόση των ατόμων που θα εμβολιαστούν θα γίνει με διευθέτηση ραντεβού σε 21 ημέρες.

Παράλληλα οι επισκέπτες υγείας παρακαλούν όσους θα εμβολιαστούν να τηρούν αυστηρά την ώρα διευθέτησης ραντεβού η οποία αναγράφεται στην κάρτα εμβολιασμού.

εικόνα Viber 2021 01 11 13 57 13 Coronavirus, exclusive, Εμβόλια κατα covid-19, Εμβολιασμοί

Διευθέτηση ραντεβού

Σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη των πολιτών για τη διευθέτηση ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα πιο κάτω τηλεφωνικά κέντρα, ως εξής:

  • 17000 – Για πληροφορίες τεχνικής φύσεως κατά την διάρκεια διευθέτησης ραντεβού από την Πύλη του ΓεΣΥ.
  • 1474 – Για διευθέτηση ραντεβού, σε περίπτωση που παρά τα πιο πάνω ο πολίτης συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες

Σημειώνεται, επίσης, ότι η Πύλη Εμβολιασμού παρέχει τη δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού και από τους Προσωπικούς Ιατρούς.

Famagusta.News