Επ. Αμμοχώστου: Οργιώδες παρασκήνιο για Επαρχιακό Συμβούλιο – Ψάχνουν… την έδρα της επαρχίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Έκλεισαν τη Βουλή και "έβαλαν στο ψυγείο" μέχρι τον Μάρτιο τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

δβφδγ exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Οργιώδες παρασκηνίο επικρατεί τις τελευταίες μέρες με αφορμή την μη ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά την σύσταση προσωρινού Eπαρχιακού Συμβουλίου στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου.

Το Συμβούλιο αυτό θα αναλάβει όλες οι εργασίες για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης μέχρι το 2024. Στις υπόλοιπες επαρχίες την έδρα του Επαρχιακού Συμβουλίου θα έχει ο εκάστοτε μητροπολιτικός Δήμος, ενώ εξαιτίας του γεγονότος ότι η πόλη της Αμμοχώστου είναι κατεχόμενη, το Υπουργικό Συμβούλιο απέστειλε νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο προνοείται ότι στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, η έδρα θα βρίσκεται στον μεγαλύτερο πληθυσμιακά Δήμο, δηλαδή τον Δήμο Παραλιμνίου.

Παρ’ όλα αυτά η Βουλή κλείνει τις εργασίες της τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο με αποτέλεσμα οι μεταρρυθμίσεις στην επαρχία Αμμοχώστου να μπαίνει κυριολεκτικά στο ψυγείο.

Επισημαίνεται ότι χθες βράδυ μέλη τοπικών αρχών της επαρχίας πραγματοποίησαν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για την μη ψήφιση του νομοσχεδίου.

Famagusta.News / Ρεπορτάζ: Χριστιάνα Μάρκου