Ξυλοφάγου: Πατέρας μπήκε στο γραφείο του Διευθυντή με πλαστικό πιστόλι

exclusive, Νέα Αμμοχώστου, Ξυλοφάγου

Η επιθετική συμπεριφορά που επέδειξε χθες το πρωί πατέρας μαθητή σε δημοτικό σχολείο στην κοινότητα Ξυλοφάγου, έγινε αφορμή να προκληθεί επεισόδιο μικρής διάρκειας και κάποιας αναστάτωσης στον σχολικό χώρο. Σε αυτό συνέτεινε και η ενέργεια του πατέρα να μεταβεί στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου, κρατώντας στα χέρια του ένα πλαστικό παιδικό πιστόλι, το οποίο κράδαινε ενώ ζητούσε σε έντονο ύφος τον λόγο, για θέματα που αφορούσαν το παιδί του, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Το θλιβερό επεισόδιο με τον έξαλλο πατέρα να παρεκτρέπεται φραστικά, διαδραματίστηκε μπροστά στο παιδί, παρά τις προσπάθειες του διευθυντή να τον κατευνάσει. Αυτός αποχωρώντας φέρεται να ανέφερε στον διευθυντή ότι θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι το παιδί του αποτελεί θύμα σχολικού εκφοβισμού, χωρίς η Διεύθυνση να ενεργεί για την προστασία του.

Μετά την αποχώρηση του οργισμένου πατέρα και τις απειλές του για καταγγελία της Διεύθυνσης του σχολείου στην Αστυνομία, αλλά και της εγγραφής του γιου του σε άλλο σχολείο, ο διευθυντής ενημέρωσε αμέσως αρμόδια λειτουργό του υπουργείου Παιδείας, καθώς και τον Αστυνομικό Σταθμό Ξυλοφάγου, όπου υπάγεται η κοινότητα στην οποία βρίσκεται. Αστυνομικός επισκέφθηκε το σχολείο όπου ενημερώθηκε για τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί, τα οποία και κατέγραψε σε έκθεσή του.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικό εκπρόσωπο, κατόπιν επιθυμίας του διευθυντή του σχολείου να μην υποβάλει παράπονο και νοουμένου ότι ούτε και ο πατέρας προέβη σε καταγγελία τελικά, η Αστυνομία δεν θα εμπλακεί στην υπόθεση.

Παρά ταύτα όμως, το θέμα θα τύχει περαιτέρω ειδικού χειρισμού από το υπουργείο Παιδείας και το σχολείο, κατόπιν οδηγιών που δόθηκαν ήδη από χθες, από αρμόδια επαρχιακή λειτουργό του υπουργείου. Σημειώνεται επίσης ότι η ιδιόμορφη συμπεριφορά του συγκεκριμένου μαθητή που κατά διαστήματα προκαλούσε προβλήματα στο σχολείο και μεταξύ των συμμαθητών του, ετύγχανε προσπαθειών της Διεύθυνσης για να βρεθεί λύση.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, σε καμιά περίπτωση αυτά τα προβλήματα δεν είχαν να κάνουν με θέματα που εμπίπτουν στο κεφάλαιο του σχολικού εκφοβισμού, όπως ισχυριζόταν χθες ο πατέρας του παιδιού.

Όσον αφορά το πλαστικό πιστόλι που κρατούσε στα χέρια του κατά την είσοδο του στο γραφείο του διευθυντή, πληροφορίες τον φέρουν να δήλωσε ότι απλά το κρατούσε επειδή βαριόταν να το κρατά ο γιος του, καθώς ήθελε να το πάρει μαζί του όταν αναχώρησαν από το σπίτι τους, για να πάνε στο σχολείο.

Πηγή: Φιλελεύθερος