Eπ. Αμμοχώστου: Σε ποια φάση βρίσκονται τα πράσινα σημεία; – H κατάσταση τώρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Επίτροπος Προστασίας Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου μίλησε στο FamagustaNews για την υλοποίηση των πράσινων σημείων

Ανώνυμο 45 x 20 cm 1200 x 675 px 100 exclusive, Απόβλητα, Πράσινα Σημεία, σκουπιδόποτοι

Η Eλ. Επ. Αμμοχώστου παραμένει η μοναδική περιοχή παγκύπρια η οποία δεν έχει εγκεκριμένα σημεία απόρριψης ογκωδών αποβλήτων. Πολλοί είναι οι χώροι που μετατράπηκαν σε σκουπιδότοπους εξ ανάγκης των κατοίκων.

Αντίγραφο του Main Image x2 78 exclusive, Απόβλητα, Πράσινα Σημεία, σκουπιδόποτοι

Αν και τα αιτήματα των τοπικών αρχών είναι συνεχόμενα δείχνοντας ότι η λύση στο πρόβλημα αποτελεί επιτακτική ανάγκη, δεν βρήκαν ανταπόκριση και οι κάτοικοι δεν έχουν δει έργα.

Σε συνομιλία που είχε το FamagustaNews με την Επίτροπο Προστασίας Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, ενημερώθηκε ότι υπάρχει προγραμματισμός για την δημιουργία 3 πράσινων σημείων στον Δήμο Δερύνειας, στον Δήμο Σωτήρας και στην Κοινότητα Αυγόρου.

Ωστόσο αυτό είναι κάτι που ήδη γνωρίζαμε αλλά δεν το είδαμε να υλοποιείται. Σύμφωνα με την Επίτροπο Περιβάλλοντος, υπάρχει καθυστέρυση στην υλοποίηση των πράσινων σημείων και αυτό οφείλεται στις μελέτες που πρέπει να προηγηθούν για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Αντίγραφο του Main Image x2 77 exclusive, Απόβλητα, Πράσινα Σημεία, σκουπιδόποτοι

Η υλοποίηση

Η δημιουργία των πράσινων σημείων θα γίνει σε δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση αφορά την Κοινότητα Αυγόρου, όπου η μελέτη των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τα έγγραφα του διαγωνισμού ολοκληρώθηκαν.

Η δεύτερη φάση αφορά τον Δήμο Δερύνειας και Δήμο Σωτήρας όπου τα Κοινοτικά Συμβούλια προσέλαβαν ιδιώτη μελετητή έτσι ώστε να σπεύσουν την διαδικασία για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και για τα έγγραφα προσφορών για την υλοποίηση.

Αντίγραφο του Main Image x2 76 exclusive, Απόβλητα, Πράσινα Σημεία, σκουπιδόποτοι

Η κατάσταση

Αρκετά είναι τα σημεία στην Ελ. Επ. Αμμοχώστου που μετατράπηκαν σε σκουπιδότοπους. Η εικόνα και η μυρωδιά είναι αποκρουστική. Οι κάτοικοι διαμαρτύρωνται για την κατάσταση καθώς είναι ανεξέλεγτη και δεν είναι λίγες οι φορές που ξέσπασε πυρκαγία σε αυτά τα σημεία.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για κατοικημένες περιόχες όπου οι επιπτώσεις σε υγεία έχουν αντίκτυπο στους κατοίκους.

*Οι εικόνες είναι από το σημείο στον δρόμο Φρενάρους – Αυγόρου

FamagustaNews