Επ. Αμμοχώστου: Υπό εξαήμερη κράτηση το ζεύγος για τα ναρκωτικά – Πληροφορίες πως προμήθευαν κάνναβη σε άλλα πρόσωπα

70χρονος και η 61χρονη ανέφεραν πως καλλιεργούσαν ναρκωτικά σε γλάστρες

Screenshot 1 8 exclusive, Ναρκωτικά, Ξυλοφάγου, ΥΚΑΝ

Tο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών, εναντίον άνδρα ηλικίας 70 ετών και της 61χρονης συζύγου του, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εντοπισμού στην οικία τους στην επαρχία Αμμοχώστου, ποσότητας κάνναβης βάρους 415 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «στο πλαίσιο συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων, μέλη της ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Αμμοχώστου) διενήργησαν χθες έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος στην οικία 70χρονου στην επαρχία Αμμοχώστου. Εντός της οικίας βρισκόταν και η 61χρονη σύζυγος του 70χρονου».

Προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε σε γυάλινα μπουκαλάκια και νάιλον σακουλάκια, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 415 γραμμαρίων περίπου, μια χρησιμοποιημένη καπνοσύριγγα, ένας μύλος αλέσεως με ίχνη φυτικής ύλης, μια ιατρική σύριγγα η οποία περιείχε λαδάκι κάνναβης περιεκτικότητας 1ml, καθώς επίσης και μια ζυγαριά ακριβείας».

Μετά την έρευνα οι ύποπτοι μαζί με τα τεκμήρια μεταφέρθηκα στα γραφεία της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου όπου ανακρινόμενοι παραδέχθηκαν την κατοχή την ποσότητας κάνναβης και των υπολοίπων τεκμηρίων. Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν πληροφορίες πως προμήθευαν κάνναβη σε άλλα πρόσωπα αλλά οι δύο ύποπτοι το αρνούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος και η 61χρονη ανέφεραν πως καλλιεργούσαν ναρκωτικά σε γλάστρες, που βρίσκονταν κρυμμένες σε εξωτερικό χώρο, για δική τους χρήση.

Ο 70χρονος και η 61χρονη συνελήφθησαν και το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες.

Εναντίον των δύο προσώπων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β με σκοπό την προμήθεια, κατοχή και χρήση ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, κατοχή σκεύους ειδικά κατασκευασμένου για χρήση ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, καλλιέργεια φυτών κάνναβης και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Το Επαρχιακό Κλιμάκιο Αμμοχώστου της ΥΚΑΝ συνεχίζει τις εξετάσεις.