Επ. Αμμοχώστου: Υποδυόταν τον εργολάβο και έλαβε 128χιλ. ευρώ για να κτίσει 5 κατοικίες

Κατάφερε να αποσπάσει 128 χιλιάδες ευρώ - Χειροπέδες σε 61χρονο

photo 27 exclusive, Αστυνομία
Εικόνα Αρχείου

Υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις διερευνά η Αστυνομία, στην επαρχία Αμμοχώστου, μέλη της οποίας προχώρησαν χθες στη σύλληψη 61χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, η υπόθεση καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου, από κάτοικο της επαρχίας Αμμοχώστου. Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, τον Σεπτέμβριο του 2023, ήρθε σε συμφωνία με τον 61χρονο, ο οποίος του παρουσιάστηκε ως ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας, για την ανέγερση πέντε κατοικιών, σε τεμάχιο γης, που διατηρεί στην επαρχία Αμμοχώστου. Για τον σκοπό αυτό, ο παραπονούμενος φέρεται να έδωσε στον 61χρονο, χρηματικό ποσό ύψους €128,500, ωστόσο ο 61χρονος μέχρι σήμερα δεν προχώρησε στην κατασκευή των σπιτιών.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι ο 61χρονος δεν ασχολείται και δεν είναι εγγεγραμμένος σε οποιαδήποτε εργοληπτική εταιρία, ενώ ούτε η φερόμενη εταιρία του είναι εγγεγραμμένη στον έφορο εταιριών.

Εναντίον του 61χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.