ΦΡΕΝΑΡΟΣ: Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα για τον εμπρησμό 6 αυτοκινήτων ενοικιάσεως

Χειροπέδες σε δύο υπόπτους για τον εμπρησμό στο Φρέναρος

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 05 15T124724.063 exclusive, Αστυνομία, Εμπρησμός Φρέναρος

Δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτα σχετικά με την υπόθεση εμπρησμού σε οχήματα ενοικιάσεως στο Φρέναρος, λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα του Σαββάτου 15 Μαϊου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα δύο άτομα ηλικίας 37 και 38 ετών, από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, ύστερα από μαρτυρία που προέκυψε εναντίον τους για την πυρκαγιά που προκλήθηκε σε έξι αυτοκίνητα, από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού χαμηλής ισχύος.

Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε σε ένα από τα οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε παρακείμενο οικόπεδο έξω από την οικία του ιδιοκτήτη τους στο Φρέναρος και από την πυρκαγιά που προκλήθηκε κάηκαν ολοσχερώς και τα έξι αυτοκίνητα.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες, παράνομης κατοχής/μεταφοράς/χρήσης εκρηκτικών υλών, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απειλής, εμπρησμού, κακόβουλης ζημιάς και εκβίασης.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.