InterNapa College: Η εμπειρία του Παναγιώτη Σκάττου ως απόφοιτος του ΜΒΑ

Συνέντευξη του Παναγιώτη Σκάττου που ολοκλήρωσε φέτος το ΜΒΑ στο Internapa College

exofilo 1 exclusive, Internapa College
Last updated:

Το InterNapa College κατέχει το πρώτο πιστοποιημένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην επαρχία Αμμοχώστου.

O Παναγιώτης Σκάττου ολοκλήρωσε το Master in Business Administration (MBA) στο InterNapa College την φετινή χρονιά. Ο απόφοιτος περιγράφει την εμπειρία του στο κολλέγιο και εξηγεί γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών.

Screenshot 6 7 exclusive, Internapa College

– Πως ενημερώθηκες για το MBA ( Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων) του InterNapa College και τι σε ώθησε να ακολουθήσεις τον συγκεκριμένο μεταπτυχιακό στο συγκεκριμένο κολέγιο; (Yπάρχουν και άλλα Ακαδημαικά ιδρύματα που προσφέρουν το ΜΒΑ, γιατί στο InterNapa College?

– Το μεταπτυχιακό που αποφάσισες να ακολουθήσεις έχει σχέση με το πτυχίο σου;

Έχω σπουδάσει Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας και προς το τέλος των σπουδών μου στην Πάτρα γνώριζα ότι η επαγγελματική καριέρα που θα ακολουθούσα θα απαιτούσε γνώσεις και εμπειρίες στον τομέα της Διοικήσης Επιχειρήσεων. Ένας από τους στόχους της επαγγελματικής μου ζωής ήταν και είναι η δημιουργία δικών μου επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό θεώρησα ότι το ΜΒΑ θα με βοηθούσε να πετύχω τον στόχο αυτό.

Με την επιστροφή μου στην Κύπρο ξεκίνησα αμέσως δουλειά και στη συνέχεια είχα την τύχη και την ευλογία να φτιάξω μαζί με την σύζυγό μου μία υπέροχη οικογένεια. Το γεγονός αυτό ανέβαλε για κάποια χρόνια τις μεταπτυχιακές μου σπουδές. Μέχρι που ενημερώθηκα από ένα καλό φίλο ότι το InterNapa College θα ξεκινούσε το πρόγραμμα του ΜΒΑ. Θεώρησα ότι ήταν για μένα η κατάλληλη στιγμή και ευκαιρία να αποκτήσω τις γνώσεις και τις εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει το ΜΒΑ.

Screenshot 7 8 exclusive, Internapa College

– Θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για το κολλέγιο. Οι πρώτες σου εντυπώσεις για το περιβάλλον, τις εγκαταστάσεις, τους συμφοιτητές και γενικά η καθημερινότητα σου στον χώρο του κολλεγίου;

Όπως έχω πει έχω σπουδάσει στην Πάτρα και έχω ζήσει από κοντά τα ακαδημαικά ιδρύματα της Πάτρας. Έχω επίσης επισκεφθεί και αρκετά ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Κύπρο μέσω της δραστηριοποίησης μου ως συνδικαλιστής κατά τα φοιτητικά μου χρόνια. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, θεωρώ ότι το InterNapa College διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις, με πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρα, σύγχρονα εργαστήρια και κοινόχρηστους χώρους για τους φοιτητές. Με τους συμφοιτητές μου είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε εξαιρετικές σχέσεις.

Διαβάστε επίσης: InterNapa College: Απέκτησε MBA ΔΩΡΕΑΝ σε συνδυασμό με την κρατική χορηγία

Screenshot 8 12 exclusive, Internapa College

– Λίγα λόγια για τα μαθήματα. Ποια είναι τα 2 αγαπημένα σου μαθήματα και γιατί

Οφείλω να ομολογήσω ότι απόλαυσα τα πλείστα μαθήματα, όμως ξεχωρίζουν τα μαθήματα Managing Financial Decisions & Accounting και Global Leadership & Organizational Behavior. Το πρώτο το επέλεξα γιατί θεωρώ ότι άπτεται της καθημερινότητας ενός ατόμου το οποίο λαμβάνει καθημερινά αποφάσεις που αφορούν την επιχείρηση. Όσον αφορά το Global Leadership & Organizational Behavior θα έλεγα ότι με ενθουσίασε η βαθιά ανάλυση που κάναμε κατά τη διάρκεια του μαθήματος για την εξουσία και το πως η εξουσία γενικότερα χρησιμοποιείται ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς επιχειρηματικότητας και όχι μόνο.

Screenshot 9 8 exclusive, Internapa College

– Λίγα λόγια για τους καθηγητές. Πως προσεγγίζουν τους φοιτητές, τι έμαθες μέχρι στιγμής από τους ιδίους και αν υπάρχει κάτι που σε εντυπωσιάζει στον τρόπο διδασκαλίας

Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές με τους οποίους συνεργαστήκαμε. Η καθοδήγησή τους ήταν ιδιαίτερα σημαντική για όλους πιστεύω τους φοιτητές. Επίσης ο τρόπος διδασκαλίας γινόταν με ένα διαδραστικό τρόπο που είχε ως αποτέλεσμα την ενεργή συμμετοχή όλων μας στο μάθημα. Έχω μάθει πάρα πολλά αλλά το κυριότερο που έχω αποκομίσει από τους καθηγητές μου είναι αυτοπεποίθηση. Στη σύγχρονη εποχή, όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες, ως επί το πλείστο δωρεάν, στο διαδίκτυο. Όποιος θέλει να αποκτήσει κάποιες γνώσεις μπορεί να το κάνει διαβάζοντας βιβλία, έρευνες, κλπ. Το να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις αυτές τις γνώσεις στην καθημερινότητα και στις επιχείρησεις χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθείνεται σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την Διοίκηση Επιχειρήσεων, άρα σε ανθρώπους που θέλουν να ηγηθούν. Και το μεγαλύτερο προσόν το οποίο κατά την άποψή μου που πρέπει να κατέχει ένας ηγέτης είναι η αυτοπεποίθηση. Οι καθηγητές μου στο InternNapa με βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτό τον τομέα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

Διαβάστε επίσης: Το InterNapa College γιορτάζει και προσφέρει 20 νέες υποτροφίες

Screenshot 11 7 exclusive, Internapa College

– Τα όσα προσφέρει το κολλέγιο και το μεταπτυχιακό σου θεωρείς ότι ανταποκρίνονται στα δίδακτρα που καλείσαι να πληρώσεις; Υπάρχει η δυνατότητα λήψης της κρατικής χορηγίας εφόσον κάποιος είναι δικαιούχος; Υπήρξε ευκολία πληρωμών για τα δίδακτρα;

Value for money όπως μάθαμε και στο κολλέγιο. Η αξία αυτού που λάβαμε είναι πολύ μεγαλύτερη του ποσού που έχουμε δώσει. Υπάρχει βεβαίως η δυνατότητα εξασφάλισης φοιτητικής χορηγίας και το κολλέγιο προσφέρει ευκολίες πληρωμής.

Screenshot 13 3 exclusive, Internapa College

– Νοουμένου ότι κάποιος από τους αναγνώστες μας ενδιαφέρεται να κάνει ΜΒΑ, τι θα του έλεγες για την εμπειρία σου στο InterΝapa College? Θα τον παρότρυνες να ξεκινήσει;

Σαφώς και θα τον παρότρυνα να το ξεκινήσει. Όπως είπα και πριν, ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία, κατά την οποία χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια, κόπο και χρόνο από μέρους των φοιτητών. Το αποτέλεσμα όμως άξιζε πραγματικά.