ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Κραυγή απόγνωσης από επιχειρηματίες για τα έργα στον ποταμό Λιοπετρίου

Διαμαρτυρία από επιχειρηματίες στον ποταμό Λιοπετριού - Θέματα ασφαλείας και πρόσβασης – "Δίνουν μας το τελειωτικό χτύπημα"

Main Image x2 27 exclusive

Για θέματα ασφάλειας και πρόσβασης στις επιχειρήσεις τους διαμαρτυρήθηκαν σήμερα επιχειρηματίες από το Λιοπέτρι.  Συγκεκριμένα, επιχειρηματίες βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω των έργων που γίνονται στην περιοχή.

Όπως ανέφεραν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, το έργο είχαν δηλώσει πως μέσα σε τριανταέξι μήνες θα είχε ολοκληρωθεί. Παρ΄όλα αυτά είμαστε στα μέσα της περιόδου και ούτε το 1/8 της κατασκευής δεν έχει γίνει.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 14 exclusive

Τίθενται θέματα ασφάλειας

Μιλώντας στο Famagusta.news, η Μαργαρίτα Νικολάου, επιχειρηματίας ιδιοκτήτρια ψαροταβέρνας στην περιοχή κάνει λόγο για θέματα ασφάλειας.  Όπως αναφέρει, για να πάει κάποιος στο εστιατόριο πρέπει να σταθμεύσει σε δρόμο 500m μακριά και έπειτα να περασει πεζός μέσα από το εργοτάξιο, χωρίς καμία ασφάλεια.

“Η έλευση στο εστιατόριο από ευάλωτες ομάδες, ηλικιωμένους και άτομα με μυϊκά προβλήματα ή μωρά με τους γονείς είναι επικίνδυνη και δύσκολη”.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 13 exclusive

Στην χειρότερη όμως περίπτωση που γίνει κάποιο ατύχημα ή ένα περιστατικό που χρειάζεται να έρθει το όχημα πχ της πυροσβεστικής ή της αστυνομίας ή ένα ασθενοφόρο δεν υπάρχει άλλη έξοδος, αναφέρει η επιχειρηματίας. 

‘Εμείς ζητούμε να βρεθεί μία ασφαλής πρόσβαση για τους πελάτες μας. Θέλουμε υπεύθυνα ένα άτομο να μας εγγυηθεί την ασφάλεια του κόσμου”.

“Σκοπός μας δεν είναι ούτε να καθυστερήσουμε τα έργα ούτε να μην γίνουν έργα.  Θέλουμε απλά ο δρόμος που έχει ξεκινήσει και μείνει στην μέση να τελειώσει, να έχουμε μία ασφαλής πρόσβαση τουλάχιστον, και μετά ας ξεκινήσει και η άλλη φάση του δρόμου”, πρόσθεσε.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 12 exclusive

“Δίνουν μας το τελειωτικό χτύπημα. Μας έκλεισαν από παντού σαν να ήμαστε μια φυλακή”

Η ιδιοκτήτρια ψαροταβέρνας στην περιοχή Μαργαρίτα Νικολάου κάνει λόγο και για ένα τελειωτικό χτύπημα μετά τις δύσκολες καταστάσεις με τον κορωνοϊό.

“Τώρα είναι η σεζόν μας που περιμέναμε να ξεκινήσει η δουλειά μας.  Δίνουν μας το τελειωτικό χτύπημα. Μας έκλεισαν από παντού σαν να ήμαστε μια φυλακή. Περάσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις με τον κορωνοϊό.  Τωρά που ξεκινά και είναι η αρχή της σεζόν είναι αδιανόητο αυτό που προσπαθούν να μας κάνουν. Η επιχείρηση αυτή είναι ο μοναδικός μας πόρος.  Από την επιχείρηση αυτή ζουν 15 οικογένειες”. .

“Ζητούμε κοντινότερη πρόσβαση στο εστιατόριο μας αλλά κυρίως ασφαλή πρόσβαση και όχι μέσα από το εργοτάξιο”.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 10 exclusive

Η ανάπλαση του ποταμού Λιοπετρίου αφορά έργο αξίας €8,1 εκατ. ευρώ που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και την Κυπριακή Δημοκρατία αναμένεται να τελειώσει το Μάρτιο του 2023.

famagusta.news