ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Τι αναφέρει η 34χρονη που δέχθηκε πυροβολισμούς από τον 24χρονο (ΕΙΚΟΝΕΣ)

«Έχω αμέτρητα σφαιρίδια στο σώμα μου»

Σε έφεση κατά του ύψους της ποινής θα προχωρήσει η Νομική Υπηρεσία σε σχέση με υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης επί σκοπώ, σε βάρος γυναίκας από 24χρονο, έγκλημα που συνέβη πέρσι τον Σεπτέμβριο στο Λιοπέτρι.

Διαβάστε Επίσης: ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων σε 24χρονο για ρίψη πυροβολισμών σε 34χρονη έγκυο(ΒΙΝΤΕΟ)

Το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας καταδίκασε προχθές τον 24χρονο σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση, μετά από παραδοχή του ότι έριξε εναντίον της δύο πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο, όταν αυτή του ζήτησε να διακόψουν σχέσεις. Το περιστατικό συνέβη στις 13 Σεπτεμβρίου 2020 όταν ο 24χρονος πήγε στο σπίτι της 34χρονης κοπέλας με την οποία διατηρούσε σε κάποιο στάδιο δεσμό, για να ζητήσει εξηγήσεις γιατί του κλείνει το τηλέφωνο. Την ώρα που αυτή βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια, είδε τον κατηγορούμενο στην αυλή της και άρχισαν να διαπληκτίζονται. Εκείνη ήταν ανένδοτη πως δεν ήθελε να συνεχίσει τη σχέση τους λόγω ηλικίας αλλά και επειδή είχε συνάψει άλλη σχέση και ήταν ήδη δύο μηνών έγκυος, εκείνος έφυγε, πήγε στο όχημά του, πήρε το κυνηγετικό του με το οποίο της έριξε δύο πυροβολισμούς.

cache 728x3000 Analog medium 1127895 301291 1722021

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Φιλελεύθερος, ο ένας πυροβολισμός την έπληξε στην πλάτη και δεκάδες σφαιρίδια σφηνώθηκαν στο σώμα της, ενώ ο άλλος πυροβολισμός από μεγάλες μπίλιες κτύπησε σε διπλανό ξύλο ελάχιστα μακριά της. Το Δικαστήριο έκρινε σοβαρά τα αδικήματα αυτά και αφού αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχε η ενέργεια του κατηγορούμενου, τον καταδίκασε σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση, στην οποία θα προσμετρήσει ο χρόνος κράτησής του και ο περιορισμός του στο σπίτι με ηλεκτρονική παρακολούθηση. Η Νομική Υπηρεσία θεωρεί ως έκδηλα ανεπαρκή την ποινή, αφού με βάση την κατηγορία που αντιμετώπιζε προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι ισόβια.

Το αξιοπερίεργο στην υπόθεση είναι πως το Κακουργιοδικείο τόνισε στην απόφασή του ότι «η χρήση βίας κατά του συνανθρώπου συνιστά αδίκημα ιδιάζουσας σοβαρότητας∙ πλήττει το θεμελιώδες δικαίωμα της σωματικής ακεραιότητας του ατόμου το οποίο κατοχυρώνει το Άρθρο 7.1 του Συντάγματος και καταρρακώνει την αξιοπρέπειά του. Η ωμή χρήση βίας είτε ως μέσο επικράτησης, είτε ως μέσο εκδίκησης, είτε ως μέσο τιμωρίας, δεν έχει θέση στην κοινωνία των ανθρώπων. Η εκδήλωση της πρέπει να τιμωρείται με την αυστηρότητα που επιβάλλει η σοβαρότητα του εγκλήματος και η ανάγκη για τη γενική καταστολή τέτοιας συμπεριφοράς». Επίσης επεσήμανε πως το θύμα θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση των σφαιριδίων σε κατοπινό στάδιο καθότι στο παρόν στάδιο εγκυμονεί και αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Λόγω των τραυμάτων της, αναφέρει, αυτή έχει έντονο άλγος στην ωμοπλάτη, δυσκολία στην κινητικότητα του ώμου και οι κινήσεις του ώμου είναι περιορισμένες και επώδυνες. Από την ημέρα του τραυματισμού της, η παραπονούμενη απέχει από την εργασία της λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

cache 728x3000 Analog medium 1127894 260033 1722021

Ωστόσο το Δικαστήριο βρήκε ότι η παράνομη πράξη του κατηγορούμενου ήταν προϊόν της απόρριψης του έρωτα και της αγάπης που είχε προς το θύμα, γεγονός και παράγοντας που του προκάλεσε συναισθηματική φόρτιση και όχι προϊόν προσχεδιασμού ή προμελέτης. Η μεταφορά δε του κυνηγετικού όπλου, ήταν τυχαία αφού εκείνη την ημέρα είχε πάει κυνήγι και ήταν στο αυτοκίνητο του.

«Έχω αμέτρητα σφαιρίδια στο σώμα μου»

Ο «Φ» επικοινώνησε με το θύμα που εξέφρασε την απογοήτευσή της για την ποινή και δήλωσε αδικημένη. «Αν οι μπίλιες δεν κτυπούσαν στο ξύλο δίπλα μου θα ήμουν νεκρή, αναφέρει. Έχω αμέτρητα σφαιρίδια στην πλάτη μου και αλλού και το χέρι μου δεν γυρίζει προς τα πίσω, ενώ έχω δύο μυς που έχουν ατροφία. Φοβούμαι να κυκλοφορήσω μέχρι σήμερα, ενώ δεν μπορώ λόγω της εγκυμοσύνης μου (σήμερα είναι εφτά μηνών) να κάνω ΜRΙ για να φανεί μέχρι ποιου σημείου έχουν εισχωρήσει τα σφαιρίδια. Με πυροβόλησε από τα 6-7 μέτρα και είναι ευτύχημα που ζω σήμερα. Στο σπίτι βρίσκονταν δύο ανήλικες, αν έβγαιναν έξω εκείνη την ώρα τι θα συνέβαινε;», διερωτάται η 34χρονη.

cache 728x3000 Analog medium 1127896 253445 1722021

Πληροφορίες του Φιλελεύθερου αναφέρουν ότι το θύμα θα καταχωρήσει αγωγή εναντίον του δράστη μέσω του δικηγόρου της Σάββα Μάτσα ζητώντας αποζημιώσεις για τις βλάβες που υπέστη.