ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Τραγούδησε με τα παιδιά του Απ. Παύλου ο Γιάννης Πλούταρχος (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιάννης Πλούταρχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ, Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος, Λιοπέτρι, Νέα Αμμοχώστου

Τον γνωρίσαμε στις μεγάλες αθηναϊκές πίστες και στις συναυλίες που πραγματοποιεί κατά καιρούς στην Κύπρο, όπου κάθε φορά αποθεώνεται από τους χιλιάδες θαυμαστές που σπεύδουν να διασκεδάσουν με τα λαϊκά του τραγούδια που μιλάνε κατ’ ευθείαν στην ψυχή. Ο Γιάννης Πλούταρχος όμως, μπορεί να αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων και με τις πράξεις του, που αποκαλύπτουν το ανθρώπινο πρόσωπο του καλλιτέχνη που βρίσκεται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αφορμή μια πρόσφατη ανάρτηση του τραγουδιστή στην προσωπική του σελίδα στο facebook, από την τελευταία του επίσκεψη στο νησί μας τον περασμένο Ιούνιο. «Το καλό παιδί» της ελληνικής μουσικής σκηνής, παρά το βεβαρημένο του πρόγραμμα, επισκέφθηκε στις 28 Ιουνίου 2019 το Ειδικό Σχολείο Απόστολος Παύλος στο Λιοπέτρι, όπου πρόσφερε αφειδώλευτα την αγάπη του στα παιδιά και τραγούδησε μαζί τους γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η δύναμη της μουσικής ενώνει τις ψυχές σαν μια παγκόσμια γλώσσα που μιλά στις καρδιές των ανθρώπων.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Γιάννη Πλούταρχου:

 

Τα σχόλια του καλλιτέχνη είναι αφοπλιστικά:

«Τη ψυχή να κοιτάτε!!
Όλα τ’ άλλα είναι εφήμερα, φθαρτά, ενίοτε και ψεύτικα!!»

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Έλληνας καλλιτέχνης έχει αναπτύξει πλούσια φιλανθρωπική δράση καθώς, πατέρας πέντε παιδιών ο ίδιος, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα που αφορούν παιδιά που υποφέρουν ή στερούνται. Άλλωστε με έσοδα από τις συναυλίες που διοργάνωνε στην Αυστραλία από το 2009, αγόρασε ένα οίκημα και το δώρισε στο ίδρυμα Αγάπη, με σκοπό να στεγάζει παιδιά της ομογένειας με ειδικές ανάγκες.

Το νέο οίκημα, που βρίσκεται στο προάστιο Κλάιτον, ανακαινίστηκε πλήρως με χρήματα του καλλιτέχνη και στεγάζει μόνιμα δώδεκα Ελληνόπουλα με ειδικές ανάγκες. Ο Γιάννης Πλούταρχος θέλοντας να τιμήσει τους γονείς του (ο πατέρας του δεν βρίσκεται εν ζωή) που του δίδαξαν τη σημασία της προσφοράς, έδωσε στο ίδρυμα το όνομά τους «Στέγη Δωρεάς Οικογένειας Παναγιώτη και Αικατερίνης Κακοσαίου».

Πηγή: Famagusta.News