Με Κυβερνητικούς και ιδιώτες ιατρούς ενισχύεται το Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Καμία λιποταξία και καμία καταγγελία στην Αστυνομία ξεκαθαρίζουν ιατροί και ΠΑΣΥΚΙ

DSC 0300 scaled Coronavirus, exclusive, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Με επιπλέον ιατρικό προσωπικό έχει ενισχυθεί το Νοσοκομείο Αναφοράς, το οποίο από αύριο Δευτέρα 6 Απριλίου θα στελεχωθεί με επιπλέον ιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι θα ριχτούν στη μάχη της πρώτης γραμμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, χθες, Σάββατο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΟΚΥπΥ και με το επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με το οποίο στελεχώνεται το Νοσοκομείο για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Παρών στη συνάντηση ο δεύτερος Εντατικολόγος ο οποίος θα στελεχώσει το Νοσοκομείο με αγορά υπηρεσιών και ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις ημέρες υποχρεωτικής καραντίνας σε ξενοδοχείο της Λάρνακας μετά από την άφιξή του από την Ελλάδα. Παρόντες, επίσης, ήταν οι δύο ιδιώτες Παθολόγοι καθώς και ο ένας ιδιώτης Καρδιολόγος οι οποίοι επιστρατεύθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, ενώ όσον αφορά στους δύο Πνευμονολόγους, δήλωσαν κώλυμα και δεν παρέστησαν στη συνάντηση, αλλά αναμένεται αύριο Δευτέρα να παρουσιαστούν στο Νοσοκομείο για να αναλάβουν κανονικά καθήκοντα.

Παρόντες στη μάχη και οι Κυβερνητικοί ιατροί

Παρόντες στη συνάντηση και έτοιμοι να αναλάβουν καθήκοντα ήταν και οι Κυβερνητικοί ιατροί του Νοσοκομείου, οι οποίοι κλήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας να στελεχώσουν το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Επισημαίνεται ότι εξαιτίας της κατά πολύ μείωσης των περιστατικών στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, αφού εκεί, πλέον, σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ εξετάζονται μόνο τα εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά, στις 31 Μαρτίου η Ομάδα Χειρούργων και Ορθοπεδικών του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, προτείνοντας τη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων των δύο ειδικοτήτων στα ιατρεία του παλιού νοσοκομείου για περιστατικά που χρήζουν μετεγχειρητικής ή μετατραυματικής παρακολούθησης, την κάλυψη των όποιων αναγκών σε ιατρούς του ΤΑΕΠ με ιατρούς που είναι γνώστες του αντικειμένου, έτσι ώστε να συνεχιστεί η ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας προς τον τοπικό πληθυσμό ή και την προθυμία τους να καλύψουν ανάγκες των ειδικοτήτων τους στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ή σε άλλα νοσοκομεία όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες κατά την περίοδο της πανδημίας. Παρ’ όλα αυτά, από χθες ανέλαβαν κανονικά καθήκοντα στο ΤΑΕΠ Αμμοχώστου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επι καθήκοντι ιατροί οι οποίοι ανέλαβαν καθεστώς βάρδιας εξέτασαν υπερβολικά πολύ μικρό αριθμό περιστατικών. Σε συγκεκριμένη περίπτωση, σε διάρκεια δώδεκα ωρών βάρδιας, χειρούργος ιατρός εξέτασε μόλις δύο περιστατικά.

Διαβάστε επίσης: Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Καμπανάκι κινδύνου από χειρούργους για “παραμελημένους ασθενείς”

Κατηγορίες για λιβέλλους και παραπληροφόρηση

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κύκλους των Κυβερνητικών ιατρών, το τελευταίο διάστημα διάφορα δημοσιεύματα “δίνουν και παίρνουν”, θέλοντάς τους να μη συμμορφώνονται και να απειλούνται με καταγγελίες στην Αστυνομία για συμμόρφωση και ανάληψη στα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί από το Υπουργείο Υγείας. Όπως αναφέρουν, κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και ότι πρόκειται για προσπάθειες διάσπασής τους αυτή την κρίσιμη ώρα αλλά από την άλλη φορτίζουν και ψυχολογικά τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη πηγή, “είναι ανήθικο και άδικο αλλά και απαράδεχτη η στάση όποιων προσπαθούν κάτι τέτοιο, καθώς δεν μπορούν την μια μέρα να χειροκροτούν απ’ τα μπαλκόνια για το έργο που επιτελούν οι λειτουργοί υγείας στις πιο δύσκολες συνθήκες και την άλλη μέρα με ψευδείς ειδήσεις να τους σταυρώνουν.”

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Famagusta.News με τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, ο ίδιος διέψευσε τα περί άρνησης των ιατρών να προσέλθουν στα καθήκοντά τους, χωρίς να παραλείπει, παράλληλα, να επισημαίνει και μονομερείς αποφάσεις από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, οι οποίες, όπως ανέφερε, δε συμβαδίζουν με το πνεύμα και τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ υπενθύμισε και την σαφέστατη οδηγία που έχει εκδοθεί από τον υπουργό υγείας όπου υπάρχει δυνατότητα να διαφυλαχθούν εφεδρείες στο επίπεδο του ιατρικού προσωπικού, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ιατροί ποτέ τους δε λιποτάκτησαν. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα, η ΠΑΣΥΚΙ θα εκδόσει και συγκεκριμένη ανακοίνωση, ενώ όπως ξεκαθάρισε δεν καταχωρίστηκε καμία υπόθεση στην Αστυνομία.

Famagusta.News