Μήνυμα αγωνίας για προσωπικό από ξενοδόχους Αμμοχώστου

house keeper e1458066656244 exclusive, Ξενοδοχεία, ΠΑΣΥΞΕ, ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου
Εικόνα Αρχείου

Μήνυμα αγωνίας προς την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου στέλνουν οι ξενοδόχοι, οι οποίοι επαναφέρουν πιο επιτακτικά από ποτέ το πρόβλημα εξεύρεσης προσωπικού όπως αναφέρεται στο κρατικό ραδιόφωνο.

Μια ανάσα πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα ξενοδοχεία έχουν αυξηθεί και οι κλίνες έχουν τριπλασιαστεί στην επαρχία, παρατηρείται σοβαρή έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η ξενοδοχειακή βιομηχανία. Επιπλέον, αναφέρουν, πως οι ανάγκες προσωπικού για την έναρξη της σεζόν είναι πολύ μεγάλες, ενώ τέθηκε αίτημα από όλους τους εμπλεκομένους, πλην των συντεχνιών, για προσλήψεις ξένων φοιτητών προς κάλυψη των τεράστιων αναγκών.

Ωστόσο, επισημάνθηκε πως οι ξενοδόχοι ζητούν ξένους και όχι μόνο φοιτητές για επαγγέλματα δεύτερης και τρίτης γραμμής, δηλαδή βοηθητικά επαγγέλματα που δεν φαίνεται να είναι το ελκυστικά και δημοφιλή για τους Κύπριους.

Η τουριστική βιομηχανία είναι η ατμομηχανή της κυπριακής οικονομία, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας και δεν ήταν, συνέχισε, τυχαία η ανάπτυξη του τουρισμού τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο οι ξενοδόχοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, χρειάζονται την βοήθεια του κράτους και ειδικά όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

“Χωρίς προσωπικό”, εξηγεί ο κ. Τάκκας, “τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να ανοίξουν. Εισηγούμαστε λοιπόν, να δοθεί άδεια από το κράτος να δουλέψουν οι φοιτητές που φοιτούν σε τουριστικούς κλάδους και όχι μόνο ώστε να αποκτήσουν και αυτοί εμπειρία αλλά και να ενισχυθεί το προσωπικό.”

“Δεν ήταν”, συνέχισε, “τυχαία η ανάπτυξη του τουρισμού τα τελευταία χρόνια. Για το θέμα αυτό, ενημέρωσαν επίσης και τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα μελετήσει το θέμα.

Πηγή: “Πρωινό Δρομολόγιο” Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ / Δέσποινα Πούρεκκου