Μητροπολίτης Αμμοχώστου για Τατάρ: “Πίσω από την Τουρκία υψώνει τη φωνή του και την μύτη του”

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος, απάντησε στην κριτική που άσκησε ο Ερσίν Τατάρ, σχετικά με την βολή που πραγματοποίησαν οι Ιερείς στο Πεδίο Βολής "Φανού", στον Πρωταρά. 

DSC 0654 1024x678 1 exclusive

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος μεταξύ άλλων, στην παρέμβαση του στην εκομπή Alpha Ενημέρωση, απάντησε στην κριτική που άσκησε ο Ερσίν Τατάρ, σχετικά με την βολή που πραγματοποίησαν οι Ιερείς στο Πεδίο Βολής “Φανού”, στον Πρωταρά.

Οι ιστορικές αναφορές στην Ελληνική Επανάσταση και η συμμετοχή των κληρικών, όταν το κράτος τους χρειαζόταν ήταν η απάντηση στα επιθετικά σχόλια του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, υπενθυμίζοντας του ότι ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παπαφλέσας και άλλοι ιερείς επιστρατεύτηκαν στην Ελληνική Επανάσταση, ενώ το 1821 οι Τούρκοι καρατόμισαν τους Επισκόπους της Κύπρου.

Θέλοντας να δώσει ένα έντονο μήνυμα ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στον Τατάρ είπε ότι “Δεν μπορεί να κρατάει την Αμμόχωστο κλειστή και εγώ σαν Μητροπολίτης, να μένω απαθής και να μην δίνω ένα μήνυμα, ότι είμαστε αγωνιστικά έτοιμοι, όχι ότι θα πάρουμε τα όπλα, αλλά θα αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.”

“Και επιτέλους αυτό το μήνυμα πρέπει να ακουστεί στον κύριο αυτό ο οποίος υψώνει τη φωνή του και την μύτη του κρυβόμενος πίσω από την Τουρκία για να λέει αυτά τα πράγματα”.

Ο Μητροπολίτης επισήμανε ότι η μητρόπολη θα έπρεπε να στεγάζεται και να λειτουργεί στην Αμμόχωστο πράγμα που δεν συμβαίνει εξαιτίας του Τατάρ, ο οποίος σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, ζητάει και τα ρέστα.

“Αυτές οι καταστάσεις και οι απειλές που εκτοξεύουν συνέχεια, έχουν τα όρια τους.”

“Το θέμα για εμένα έχει λήξει. Ήταν μια φιλοφρονητική ενέργεια που κάναμε με τον Ταξίαρχο της περιοχής μας, τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω, θα τον τιμήσουμε με τον μετάλλιο της Μητροπόλεως μας για την καλή και δημιουργική σχέση που έχουμε. Δεν στεκόμαστε στον οπλισμό, έχουμε πρόγραμμα με διαλέξεις, με κληρικούς που υπηρετουν πνευματικά μέσα στα στρατόπεδα. Πρέπει να στηρίξουμε τα στρατευμένα παιδιά. Ήταν μια συμβολική κίνηση για αυτά τα παιδιά που υπηρετούν τη θητεία τους και να εξυψώσουμε το εθνικό φρόνημα”.

FamagustaNews