Μητροπολίτης Αμμοχώστου: Με μαεστρία χειρίστηκε την Ιερά Σύνοδο ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί σχολίασε ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος, σχετικά με το γεγονός ότι μέλη της Ιεράς Συνόδου κοιτάζουν προς την κατεύθυνση αρχιεπισκοπικών εκλογών. 

ιερα συνοδος κυπρου

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος, σε παρέμβαση του στην Εκπομπή  Αlpha Ενημέρωση, σχολίασε το γεγονός ότι, μέλη της Ιεράς Συνόδου κοιτάζουν προς την κατεύθυνση αρχιεπισκοπικών εκλογών.

Με αφορμή την πρώτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου για το 2022, ο Μητροπολίτης, ανέφερε ότι ο καθένας σκέφτεται και δραστηριοποιείται με τον τρόπο που αυτός κρίνει σωστό.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο κλίμα της συνεδρίας  το οποίο ήταν πολύ καλό και δεν υπήρξε κάτι που να προκαλεί εντύπωση, αφού όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκονται εκεί για θέματα της εκκλησίας και όχι προσωπικά.

Όσον αφορά τις εκλογές ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος δήλωσε ότι, θεωρεί αντικανονικό να γίνεται συζήτηση για εκλογές όσο βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος στον θρόνο του.

Χαρακτηριστικά είπε, ότι η εκκλησιαστική συνείδηση θα έπρεπε να πρυτανεύει ότι «υπάρχει ο Αρχιεπίσκοπος στο θρόνο και δεν είναι σωστό και δίκαιο να διεκδικούμε αυτή τη στιγμή τη θέση του Αρχιεπισκόπου εκκλησιαστικά είναι αντικανονική αυτή η πράξη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης και  στην κατάσταση του Προκαθήμενου ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, χειριζόταν με μαεστρία τα θέματα στην Ιερά Σύνοδο.