Από το Παραλίμνι εξήγγειλε αποζημιώσεις στους γεωργούς ο Κουγιάλης

κουγιάλης2 Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης

Συνάντηση με γεωργούς από την επαρχία Αμμοχώστου είχε την περασμένη Δευτέρα στο Παραλίμνι ο Υπουργός Γεργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την αποδέσμευση ενός κονδυλίου ύψους 13,5 εκατομμυρίων για σκοπούς καταβολής αποζημιώσεων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Famagusta.News ο Υπουργός Γεωργίας, για ζημιές προηγούμενων χρόνων, δηλαδή για το 2012, 2013 και 2017, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει την καταβολή αποζημιώσεων ύψους 9,5 εκατομμυρίων και μέσα στις επόμενες μέρες, όπως είπε, θα εγκριθεί ακόμα ένα κονδύλι ύψους 1,5 εκατομμυρίου για ζημιές του 2014 το οποίο εμπίπτει στο εθνικό πλαίσιο για καταβολή αποζημιώσεων μέχρι τα τέλη του 2018, καθώς και ακόμη ένα κονδύλι ύψους 2,5 εκατομμυρίων για τις ζημιές του 2015, το οποίο πάλι εμπίπτει στ εθνικό πλαίσιο μέσω του οποίου οι αποζημιώσεις μπορούν να καταβληθούν μέχρι το 2019.

Παράλληλα, ο Νίκος Κουγιάλης ανέφερε ότι με τη μεταρρύθμιση του θεσμού της γεωργικής ασφάλισης και τη θέσπιση ενός νέου πλαισίου θα δίνεται η δυνατότητα, από το 2017 και εντεύθεν, ώστε η καταβολή αποζημιώσεων να γίνεται την ίδια χρονιά κατά την οποία συμβαίνουν.

κουγιαλης Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου, Νίκος Κουγιάλης

Famagusta.News