Γυμνάσιο Παραλιμνίου: Έντονη δυσαρέσκεια γονέων από δηλώσεις Υπουργού Παιδείας

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Συνδέσμου Γονέων Γυμνασίου Παραλιμνίου και εξέταση λήψης δυναμικών μέτρων για τα περί «μη ύπαρξης προβλήματος υπερπληθυσμού»

IMG 0491 scaled exclusive, Γυμνάσιο Παραλιμνίου

Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Σύνδεσμος Γονέων του Γυμνασίου Παραλιμνίου μετά τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για περί «μη ύπαρξης προβλήματος υπερπληθυσμού στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου» και για τη μη απόφαση της Κυβέρνησης για ανέγερση νέου σχολείου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Γονέων δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση για λήψη δυναμικών μέτρων και αποχή από τα μαθήματα.

Διαβάστε επίσης: Προδρόμου για Γυμνάσιο Παραλιμνίου: «Καμία απόφαση για νέο σχολείο» (ΒΙΝΤΕΟ)

”O Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Παραλιμνίου χαιρετίζει τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού και του κλιμακίου των λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας στο Σχολείο μας.

Μέσα από την επίσκεψη διαφάνηκε το ενδιαφέρον της αρμόδιας αρχής για τη διευκόλυνση των συνθηκών μέσα στις οποίες καλούνται να φοιτήσουν τα παιδιά μας.

Ωστόσο, στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου διαιωνίζεται το πρόβλημα του υπερπληθυσμού εδώ και δεκαετίες, αφού ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός είναι 550 και στο σχολείο έχουν ήδη επιβεβαιώσει εγγραφή 658.

Τη δεκαετία που μας πέρασε η Πολιτεία έδινε πάντοτε προσωρινές μη αποδεκτές λύσεις, όπως λυόμενες αίθουσες, πολλά μετακινούμενα τμήματα κλπ.

Πάγιο αίτημα τόσο του Συνδέσμου μας όσο και της τοπικής αρχής είναι η ανέγερση δεύτερου γυμνασίου το οποίο ασφαλώς και δεν υλοποιείται άμεσα, ωστόσο για να ικανοποιηθεί κάποτε το αίτημα αυτό θα πρέπει η Πολιτεία να πάρει την απόφαση να το βάλει στον προϋπολογισμό να το σχεδιάσει και να προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Λόγω της έντονης δυσαρέσκειας των γονέων και των μαθητών μετά τις σημερινές δηλώσεις, αναγκαζόμαστε να τροχιοδρομήσουμε άμεσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τη λήψη αποφάσεων.”

Famagusta.News