Γυμνάσιο Παραλιμνίου: Καλεί την Κυβέρνηση για νέο Γυμνάσιο ο βουλευτής Κ.Χατζηγιάννης

C1E4E92D 87A1 498B 83C0 894ACBF3A1DB Γυμνάσιο Παραλιμνίου, Νέα Αμμοχώστου, Σχολεία

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Δρ. Κυριάκος Χατζηγιάννης κάλεσε την Κυβέρνηση όπως μελετήσει σοβαρά τη πρόταση για ανέγερση νέου Γυμνασίου στο Παραλίμνι, καθώς αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Διαβάστε επίσης: Ζητούν ανέγερση νέου Γυμνασίου Παραλιμνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κ. Χατζηγιάννης ύστερα από επίσκεψη της Επιτροπής Παιδείας στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου η οποία μελέτησε επί τόπου τα προβλήματα που υπάρχουν και στη συνέχεια παρακάθισε σε συνεδρία στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης “σήμερα επισκεφθήκαμε και είδαμε τα προβλήματα του Γυμνασίου Παραλιμνίου, ενός σχολείου που αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερπληθυσμού, μεταβατικά κατά την διάρκεια της αναδόμησης και προβλήματα που έχουν προκύψει ένεκα του πρόσφατου ανεμοστρόβιλου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το εκπαιδευτήριο. Πρέπει να δοθούν οι αναγκαίες λύσεις, αλλά το φλέγον ζήτημα είναι ότι στο Παραλίμνι χρειάζεται επιτακτικά η δημιουργία ενός νέου πρόσθετου Γυμνασίου”.

Πρόσθεσε ότι “δεν μπορούμε να μιλούμε για πληθυσμούς 700 μαθητών σε ένα σχολείο, αυτό είναι αδιανόητο και δεν μπορούμε να συνενώνουμε Γυμνάσιο με Λύκειο. Αυτά τα έχουμε ξεπεράσει ως εκπαιδευτικό σύστημα, τα αποφασίσαμε εδώ και δεκαετίες, τα Λύκεια και τα Γυμνάσια λειτουργούν χωριστά και δεν μπορεί να έρθει εδώ η εξαίρεση και να ενοποιούμε τους δύο κύκλους της Μέσης Εκπαίδευσης”.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως “σήμερα ακούσαμε από πλευράς του Υπουργείου ενδιάμεσες λύσεις. Απορρίφθηκε η λύση που προτάθηκε από πλευράς του Υπουργείου και επιμένουμε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα δεύτερο Γυμνάσιο”.

Ερωτηθείς κατά πόσον ικανοποιούν την Επιτροπή Παιδείας οι προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας, απάντησε “σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν προτάσεις που δεν οδηγούν πλέον στην δημιουργία ενός νέου σχολείου. Θα δοθεί πρόσθετος χρόνος 3 – 4 εβδομάδες για να μελετήσει το Υπουργείο τις νέες προτάσεις που τίθενται στο τραπέζι”. Παράλληλα, ο κ. Χατζηγιάννης κάλεσε “το Υπουργείο, τη Διοίκηση να προβληματιστεί και την κυβέρνηση να έρθει αρωγός πλέον και να μελετήσει πολύ σοβαρά με πολιτική πρόταση, τη σύσταση νέου Γυμνασίου Παραλιμνίου”.

Κλείνοντας ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε ότι “ευθύνη της Βουλής είναι να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις σωστού διαλόγου επίλυσης αυτού του προβλήματος. Θεωρούμε ότι η μοναδική κατάληξη είναι η δημιουργία νέου Γυμνασίου, δογματικά πλέον το βλέπουμε και από εκπαιδευτικής και από πλευράς πληθυσμιακής τάσης, βλέπουμε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή”.

Famagusta.News